ОблСЕС оперативно заперечила  Москалю, що не приховує інформацію про захворювання на кір

ОблСЕС оперативно заперечила Москалю, що не приховує інформацію про захворювання на кір

28.02.2012, 23:14

Оприлюднена в засобах масової інформації заява народного депутата України Геннадія Москаля щодо “масовості” захворювання на кір і нібито приховування цієї інформації в області не відповідає дійсності. Про це повідомила обласна державна санітарно-епідеміологічна станція. Перші випадки підозри захворювання на кір в Чернівецькій області зареєстровані 14-15 грудня 2011 року, коли захворіли 2 студенти Буковинського державного медичного університету. 15 грудня минулого року з метою координації заходів профілактики кору проведено оперативну нараду при головному лікареві обласної СЕС за участю фахівців Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, начальника управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, проректора Буковинського державного медичного університету, головного лікаря Чернівецької міської СЕС.

Наступного дня відбулося засідання державної надзвичайної протиепідемічної комісії при Чернівецькій обласній державній адміністрації з прийняттям відповідного рішення, аналогічні засідання проведені на всіх адміністративних територіях області. Епідемічна ситуація з кору висвітлювалася на офіційному сайті Чернівецької обласної СЕС, надавалась засобам масової інформації, направлялась до головних лікарів Чернівецької міської та районних СЕС. Оперативна інформація формується відповідно до екстрених повідомлень, які подають лікувально-профілактичні установи області протягом 24 годин від моменту виявлення хворого чи підозри на захворювання.

Станом на сьогодні, 28 лютого, в Чернівецькій області зареєстровано 90 випадків з підозрою на кір, з них дітей до 18 років – 34. З числа підозрілих, діагноз кір лабораторно підтверджено в 26 випадках. Госпіталізовано 68 людей, в тому числі 20 дітей. Інформація про кожен випадок підозри подається до МОЗ України та Держсанепідслужби України. Випадки підозри захворювання на кір зафіксовано на всіх адміністративних територіях області, крім Герцаївського та Кельменецького районів. Захворюваність формується за рахунок Новоселицького (24 випадки), Глибоцького (10 випадків), Хотинського (7 випадків) районів та міста Чернівці (37 випадків). У всіх вогнищах кору проводиться повний комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів.

 Довідково: Перебіг захворювання на кір у 100% випадків супроводжується специфічним висипом на тілі, що спонукає громадян звертатися за медичною допомогою і унеможливлює будь-яке приховування хвороби.