Обласна рада гарантовано зберегла робочі місця працівників реорганізованих медустанов, - Іван Мунтян

Обласна рада гарантовано зберегла робочі місця працівників реорганізованих медустанов, - Іван Мунтян

13.09.2019, 12:21

12 вересня 2019 року, під головуванням керівника крайової представницької влади Івана МУНТЯНА відбулось перше пленарне засідання 33-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання.

Депутати прийняли рішення щодо реорганізації шляхом перетворення низки обласних комунальних установ  в обласні комунальні некомерційні підприємства. Зокрема, таким чином створено ОКНП «Чернівецьке обласне патологоанатомічне бюро», «Чернівецький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом», «Обласний спеціалізований будинок дитини», «Чернівецький обласнй госпіталь ветеранів війни», «Черівецький обласний центр служби крові», «Буковинський центр відновного лікування та комплексної реабілітації дітей».  

Народні обранці також створили комунальне підприємство «Чернівецький обласний стоматологічний центр» шляхом реорганізації комунальної установи «Чернівецька обласна - консультативна стоматологічна поліклініка».

- Після канікул і відпусток розпочався новий робочий сезон в обласній раді – подібно до того, як новий політичний сезон відкрив наш парламент, - поділився враженнями від сесійного дня голова обласної ради Іван Мунтян. - Приємно, що депутати сьогодні плідно попрацювали, розглянули вкрай важливі питання для життєдіяльності області - як у сфері медицини, так і соціальні. Сьогодні практично стосовно всіх медустанов були прийняті рішення про їхню реорганізацію. До того ж не шляхом перетворення, а приєднання. Це означає, що всі працівники медустанов гарантовано зберігають свої робочі місця і переходять працювати в нові установи. Крім керівників, звісно – на ці посади, як і належиться, буде конкурс. Навколо цього було багато дискусій, але радий, що рада зуміла прийняти остаточне виважене рішення.

 Депутати крайового парламенту також внесли зміни до:  Комплексної програми профілактики правопорушень на 2017 – 2019 роки, Комплексної програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернівецької області на 2016 – 2020 роки, Комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту Чернівецької області на 2018 - 2021 роки, Комплексної програми з охорони навколишнього середовища «Екологія» у Чернівецькій області на 2019 – 2021 роки, Регіональної програми розвитку комунального підприємства «Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад» на 2019 – 2021 роки, Регіональної програми забезпечення інформаційних потреб населення області, відзначення свят державного, регіонального, місцевого значення та здійснення представницьких, інших заходів на 2016-2020 роки. 

Учасники пленарного засідання Чернівецької обласної ради розглянули стан виконання у 2018 оці Регіональної обласної програми «Вчитель» на 2013-2022 роки, Регіональної програми «Буковинські студії VII» (археологія, історія та культура Буковини (1359-1940 р.р.) на 2017 – 2019 роки, Комплексної програми розвитку культури на 2017 – 2019 роки, Регіональної програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Чернівецькій області на 2017 – 2020 роки.

Депутати обласної ради заслухали інформацію щодо реагування на депутатські звернення до центральних органів виконавчої влади та депутатські запити, внесені на попередніх сесіях обласної ради, розглянули низку інших важливих питань щодо забезпечення життєдіяльності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернівецької області.
 
Засідання сесії пройшло дуже організовано, конструктивно, депутати неодноразово надавали змогу висловитися представникам громад. А відзначення наших поважних видатних краян грамотами і відзнаками обласної ради додало цьому дню урочистості і святковості!
1