Обіцяла оформити інвалідність: на хабарі викрили заступницю голови ЛКК одного з комунальних закладів Чернівців (оновлено)

Обіцяла оформити інвалідність: на хабарі викрили заступницю голови ЛКК одного з комунальних закладів Чернівців (оновлено)

17.07.2023, 14:24

Про це повідомив начальник Чернівцької ОВА Руслан Запаранюк. 

Її затримали правоохоронці 14 липня цього року після одержання 500 доларів США.

- На роботу лікарських комісій маємо чимало нарікань від буковинців. Це й інформація про те, що за гроші допомагають за станом здоров'я ухилятись від військової служби, а ще ганебніше, коли вимагають хабарі від громадян, які дійсно мають показання до групи інвалідності.

У п'ятницю, 14 липня,правоохоронці Буковини викрили на хабарі заступницю голови лікарської консультативної комісії одного з комунальних закладів Чернівців.
 
 Вона обіцяла громадянину, який має певні захворювання, за гроші допомогти оформити документи для оформлення інвалідності.
 
 Її затримали правоохоронці одразу ж після одержання коштів. Наразі встановлюють всіх причетних до "поборів" у ЛКК осіб.
 
 Ситуацію контролюємо. Працюємо спільно. Робота військово-лікарських та лікарських консультативних комісій має бути чіткою, прозорою, із дотриманням відповідного законодавства.
 
Як повідомляє  прокуратура та відділ комунікації поліції у Чернівецькій області, Заступниця голови лікарсько-консультативної комісії вимагала у чернівчанина з інвалідністю третьої групи 500 доларів США за формування та продовження терміну дії його інвалідності.
 
Порушницю затримали під час отримання вказаної суми грошей. Жінці загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Проводячи досудове розслідування, слідчі Чернівецького райуправління поліції спільно з колегами з обласного управління ДСР під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури встановили, що 63-річна заступниця голови лікарсько-консультативної комісії вимагала у 30-річного буковинця, який мав третю групу інвалідності, гроші за формування та видачу висновку для продовження терміну дії його інвалідності.

За даними прокуратури, лікар-невропатолог – заступниця голови лікарської консультативної комісії одного з комунальних закладів Чернівців за винагороду допомагала громадянам призовного віку оформлювати групу інвалідності. Ціна питання – від 500 до 1000 доларів США.

Наразі слідство встановлює інших причетних до злочину осіб.
1