Об’єднані громади Чернівецької області використали у 2017 році 96% інфраструктурної субвенції

Об’єднані громади Чернівецької області використали у 2017 році 96% інфраструктурної субвенції

11.01.2018, 15:19

16 об’єднаних громад Чернівецької області отримали минулого року майже 62 млн. грн. інфраструктурної субвенції. Найбільше коштів отримала Сторожинецька ОТГ- 11,2 млн.грн., Вижницька ОТГ – 6,5 млн.грн. та Мамалигівська ОТГ – 5,8 млн. грн.,  найменше – Глибоцька ОТГ (1,1 млн. грн. (детальніше на діаграмі 1). Основними напрямками використання коштів інфраструктурної субвенції стали: ремонт закладів освіти – 31%, ремонт доріг -22%, придбання техніки для комунальних установ (громади придбали 3 грейдера) – 14%, ремонт закладів охорони здоров’я – 10%, ремонт установ культури та адмінприміщень- витрачено по 8% інфраструктурної субвенції (діаграма 2). Позитивним є те, що дві громади (Вижницька та Сторожинецька) витратили кошти на розробку Генерального плану своїх населених пунктів, що дозволить у майбутньому їм активніше залучати інвесторів.

Регіональний консультант з бюджетних питань #Чернівецьке_РВ_АМУ Євген Прокопець зазначив: «Громади витрачали кошти на ремонт соціально-культурних об’єків. Так, у Вашківецькій ОТГ проведено ремонт у Бабинській НВК, у Тереблечанській- відремонтовано амбулаторію, завершені роботи із заміни вікон у Глибоцькому ліцеї, у Великокучурівській ОТГ капітально відремонтовано три вулиці. Разом з тим, Чудейська ОТГ з 5 млн. грн. інфраструктурної субвенції не змогла використати 2,3 млн. Причиною стало те, що громада запланувала проведення ремонту доріг обласного значення на умовах співфінансування з облавтодором. Останній не виконав своїх зобов’язань та не освоїв кошти громади в минулому році. Також невикористаними залишились близько 150 тис. грн. у Рукшинській та Волоківській ОТГ».

Джерело: http://razom.cv.ua/?p=8

ДОВІДКОВО:

Об’єднані громади на 95% використали субвенцію на розвиток інфраструктури у 2017 році, — Зубко

365 ОТГ на 95% використали субвенцію на розвиток інфраструктури у 2017 році. Загальна сума субвенції склала 1,5 млрд гривень, також були залучені кошти від місцевих бюджетів у понад 90 млн гривень.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у Фейсбук

 «Кошти були спрямовані на реалізацію понад 2265 проектів, це такі об’єкти як: школи, дитячі садочки, шкільні автобуси, дороги, транспортні засоби спецпризначення тощо.

П’ятірка лідерів, які майже стовідсотково використали субвенцію – Вінницька, Івано-Франківська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області», — написав Геннадій Зубко.

Також він зазначив, що за підсумками 2017 року, варто відмітити також Донецьку і Луганську області. Ці регіони значно покращили свої показники у порівнянні з минулим роком і підтягнулись до 90% використання субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

1