Об’єднана опозиція зробить Україну країною успіху

Об’єднана опозиція зробить Україну країною успіху

14.05.2012, 14:17

Форум Об’єднаної опозиціїпродемонстрував – єсила, що здатна перемогти Януковича та його режим. Формування цієї сили довелося чекати протягом довгих 20 років.

Форум відбувся просто неба на Михайлівській площів Києві. На захід прибули делегати від усіх політичних сил, що входять до Об’єднаної опозиції: «Батьківщини», «Фронту Змін», Народного Руху України, «Народної Самооборони», партій «За Україну!» та «Реформи і Порядок».

Лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк оголосив, з чим Об’єднанаопозиція іде на вибори.Першочерговим кроком демократичної більшості у новообраномупарламентібуде закон про порядок імпічменту президента. «Ми ліквідуємо монархію Януковича», – наголосив Яценюк.

Об’єднана опозиція ліквідує Конституційний суд, який без волі народу за ніч перетворив Януковича на диктатора, а мільйонам українців скасував соціальні виплати.

Яценюк оголосив що в країні відбудеться одержавлення стратегічних об’єктів, які президент Янукович подарував своїй сім’ї та наближеним олігархам. Всі вони повернуться у власність українського народу.

Серед ключових пунктівпрограми: запровадження процедуру відкликання народних депутатів, скорочення удвічі витрат на парламентарів, скасування інститутуголів обладміністрацій.

Об’єднана опозиція планує радикально скоротити кількість податків – із більш ніж ста до семи! «В Україну прийдуть інвестори і створять нові робочі місця»,– запевнив учасників Форуму Яценюк.

Відповідно до програми опозиції мінімальна зарплата має становити не менше двох прожиткових мінімумів – 2400 гривень.

Демократична більшість відновить поправку Яценюка, яка передбачає перерахунок пенсій для 10 млн українців. «Пенсіонери отримають додатково 334 гривні як плату держави за підвищення цін і тарифів», – сказав він. А чиновникамбільше не нараховуватимуться пенсії за привілейованою шкалою: «Отримуй стільки, скільки заробив, а не за те, в якому кріслі сидів».

Об’єднана опозиція звільнить із тюрем Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних в’язнів. А всі посадовці, причетні до політичних переслідувань, будуть притягнуті до відповідальності.

Дружина Юрія Луценка та донька Юлії Тимошенкозачитали їхні звернення до Об’єднаної опозиції – політичні в’язні висловили солідарність із учасниками Форуму.

Форум затвердив резолюцію. Відповідно до неї в усіх регіонах країни пройдуть громадські слухання, на яких кожен громадянин зможе доповнити запропоновану програму дій.

Олександр Потапчук

1