Об’єднана опозиція в Чернівцях розповіла про фінансові махінації з 'Євро-2012'

Об’єднана опозиція в Чернівцях розповіла про фінансові махінації з "Євро-2012"

17.07.2012, 20:39

До Чернівців із робочим візитом прибув нардеп, член бюджетного комітету Верховної Ради України Остап Семерак, який особисто мав доступ до фінансових документів, пов’язаних із підготовкою до чемпіонату "Євро-2012". Він розповів, скільки кожен із українців заплатив за футбольне свято та у чиїх кишенях осіли гроші.

Напередодні "Євро-2012" провладні чиновники змінили тендерне законодавство, відтак, фактично "кинули" країну на 30 мільярдів гривень - запевняє нардеп від Об’єднаної опозиції, Остап Семерак.

- На "Євро" було витрачено з державного бюджету 80 мільярдів гривень і кожен українець, кожен з вас витратив на це 2000 гривень. Це ті кошти, які пішли з державного бюджету, які ми туди заплатили і витрачені на виконання державної цільової програми "Євро-2012". Проаналізувавши цю програму, я дійшов до висновку, що це є найбільший корупційний скандал, корупційна схема за всі роки незалежності України, - розповів О. Семерак

30 мільярдів були витрачені не за призначенням або з перевищенням кошторису. Проте футбол - не єдиний інструмент викачування грошей з бюджету. За рекламу "Партії Регіонів" також платять пересічні українці.

- Зверніть увагу, на телебаченні немає лого "Партії Регіонів" і це фінансується з державного бюджету. А на біг-бордах та сама картинка, але ще є логотип "Партії Регіонів". Я, чесно кажучи, звик до такого "шулерства" цієї команди, я думаю що цей момент треба зрозуміти і підкреслити, - вважає депутат.

Наразі опозиція подала до Верховної Ради законопроект про імпічмент Президента. Згадали Віктора Януковича і в конгресі США. Він став потенційним кандидатом до законопроекту, який передбачає персональні санкції для представників тих країн, де систематично порушуються права людини.

Джерело: citi.cv.ua

1