Низька явка виборців у Чернівецькій області - наслідок низької агітаційної кампанії, відсутність у програмах кандидатів тез щодо розв'язання проблем місцевого населення, - КВУ

Низька явка виборців у Чернівецькій області - наслідок низької агітаційної кампанії, відсутність у програмах кандидатів тез щодо розв'язання проблем місцевого населення, - КВУ

01.04.2019, 15:28
У КВУ вважають, що низька явка виборців у день голосування у Закарпатській, Чернівецькій і Херсонській областях може бути пов'язана з низькою агітаційною кампанією у цих регіонах і відсутність у виборчих програмах кандидатів на посаду Президента України тез щодо розв'язання проблем місцевого населення.

Про це поінформувала генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель під час презентації попереднього звіту щодо перебігу виборів Президента України у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо підстави говорити про те, що кандидати на пост Президента проводили дуже низьку агітаційну кампанію у цих регіонах. До прикладу, із 39-ти кандидатів Закарпатську область відвідали лише сім кандидатів, лише два кандидати - Юлія Тимошенко і Петро Порошенко - провели мітинги, зустрічі з виборцями. Але також у виборчих програмах кандидатів не містилося тез, які могли б зацікавити виборців цих регіонів або вказували б на розв'язання проблем, які характерні для виборців цих регіонів", - зазначив Кошель.

Зокрема, за його словами, йдеться про спрощену процедуру переходу державного кордону та збільшення пропускних пунктів.

"І коли ми спостерігали в країнах Європейського Союзу величезні черги, коли виборці за 300, 500, 700 км додали цей шлях до виборчої дільниці, то трудові мігранти, які працювали в сусідніх країнах, не приїжджали до Закарпаття чи Чернівецької області, насамперед, через труднощі із державним кордоном", - пояснив голова КВУ.

Джерело: https://www.ukrinform.ua/

1