Нинішній склад Чернівецької міської ради - антиукраїнський, - голова товариства Український народний дім у Чернівцях

Нинішній склад Чернівецької міської ради - антиукраїнський, - голова товариства Український народний дім у Чернівцях

02.02.2017, 18:35

Чернівецька міська рада ударними темпами продовжують германізацію Чернівців.

У цьому переконаний голова товариства Український народний дім у Чернівцях Володимир Старик. 

Всі пропозиції щодо найменування вулиць чи встановлення меморіальних дощок стосуються лише чужинців, натомість жодна українська пропозиція не має шансу бути підтриманою цією антиукраїнською радою.

При цьому депутати радо дають себе обдурити:

Євген Ерліх ніколи не жив на вул. Горького, 20, бо він жив на вулиці Переяславській, 3.

Євген Ерліх ніколи не працював в корпусі #2, бо юридичний факультет містився в корпусі #1.

І взагалі, чому Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича не хоче встановити дошку всесвітньовідомому славісту і ректору університету Омеляну Калужняцькому, чи професорові Євгена Козаку, який мужньо виступав проти румунізації буковинської православної церкви і був за це вигнаний з університету в 1921 році? Де дошка на честь професора Степана Смаль-Стоцького, який впродовж 30 років викладав українську мову і літературу в Чернівецькому університеті?

Відповідь проста - нема і не буде, бо ці видатні українські вчені не можуть організовувати безкоштовних поїздок до Австрії та Німеччини. 

Мовби про чернівецьких германізаторів писав колись Шевченко:

Нема ні пекла, ані раю,
Немає й бога, тільки я!
Та куций німець узлуватий,
А більш нікого!.. — Добре, брате,
Що ж ти такеє?
— Нехай скаже
Німець. Ми не знаєм. —
Отак-то ви навчаєтесь
У чужому краю!
Німець скаже: — Ви слав'яни.
— Слав'яни! слав'яни!
Славних прадідів великих
Правнуки погані!

1


КОМЕНТАРІ (3)

Підтримую Старіка , цім ....геям тікі реформації та піети підходять а украіньске зась .

avatar

ілько

02 лютого 2017 19:43

       Старик - полное ничтожество, которое, воспользовавшись политическим революционным моментом начала 90-х, забрал у государства (у буковинцев) большущий 2-х этажный дом в центре города (бывшее государственное учреждение культуры) в аренду под мизерную плату для сдачи его отдельных помещений в суборенду. Впоследствии его примеру последовали и другие паразиты на теле народа, захватившие другие дома и отдельную жилую и нежилую недвижимость (малую и большую, включая огромные гостинницы).  По этому поводу уже неоднократно разгорались скандалы, но Старик, используя патриотическую риторику, поддержку сначала босов СДПУО Медведчука, а потом регионалов, а возможно и взятки отвоёвывал своё  средство шарового обогащения.

      Этот, бывший затятый комуняка, корчит из себя украинского патриота-историка и специалиста права (из него такой юрист, как из меня жирафа). Но, и этого ему мало. Старик наладил работу за хорошие гранты из-за бугра ("Відродження") и совместную деятельность с бывшими и сегодняшними, перекрасившимися регионалами. 

    Вообщем, отъявленный мерзавец!

 

   "Вся проблема Украины в таких людях как Вы, пан Старик. Людях, которые ничего сами сделать не могут, не умеют и, самое главное, не хотят".

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Г. Геков

02 лютого 2017 23:10

Володимир Старик ніколи не був комуністом. Він - український націоналіст. Має великі заслуги перед Україною. Це пишу не для Геннадія Гекова, а для тих, хто може йому повірити.

А Гекова жаль. Мабуть, він хворий.

avatar

В. Козьмик

11 травня 2017 21:49