Нинішня буковинська влада принизила себе і громаду плазуванням перед скоробагатьком, - чернівецька 'Батьківщина'

Нинішня буковинська влада принизила себе і громаду плазуванням перед скоробагатьком, - чернівецька "Батьківщина"

12.02.2012, 01:11

Буковинці – не раби олігархів. Буковинці – господарі!

Заява прес-служби Чернівецької обласної організації партії ВО «Батьківщина»

 Нинішня буковинська влада принизила себе і громаду плазуванням перед скоробагатьком. Це висновки з її поведінки у зв’язку з візитом до Чернівців олігарха Дмитра Фірташа. І йдеться не лише про моральні аспекти – тут у нашої влади межа дуже занижена. Мова і про дотримання законів.

Непереборне бажання відкидати сніг лопатою від приміщення ОДА напередодні візиту олігарха – це особиста справа і особисте приниження губернатора. Не вміє організувати роботу так, щоб це виконували відповідальні комунальні служби – хай відкидає сам. Правда, хай би це робив у позаробочий час.

Термінове прибирання обласного центру після 4-денної бездіяльності, яка паралізувала місто, можна охарактеризувати прислів’ям «Краще пізно, ніж ніколи». Але розчищення лише центру, яким пересувався «високий гість», та й то в межах його запланованого руху (ОДА, Ратуша, театр, початок Кобилянської…) і ігнорування інших вулиць – це вже спроба приниження чернівчан. Їх чотири дні снігопадів вважали людьми «другого сорту», які мали пробиратися по місту сніговими заметами і крижаними намерзами.

На цей раз, на відміну від попереднього візиту влітку, влада обійшлася без перекриття вулиць для безперешкодного руху олігарха – ну це вже інстинкти самозбереження спрацювали. Бо якби до таких доріг їх ще й перекрили, то візит Фірташа завершився би достроково і навряд чи був для нього вдалим.

Але залучення спецслужб до супроводу олігарха, державної служби охорони, супроводу ДАІ з «мигалками» (їх представники були зафотодокументовані чернівецькими журналістами) – це вже не приватні справи, це гроші платників податків. На яких підставах і згідно з якими законами приватну особу, хай і мільйонера, супроводжують державним коштом упродовж трьох днів як посадовця найвищого рівня?

І нарешті про результати візиту. Обіцянок олігарх роздав багато. Можливо, навіть вділить щось убогим, на його погляд, буковинцям. З того, що попередньо у них же, як і в багатьох інших українців, відібрав. Через чималий відсоток його компанії «РосУкрЕнерго» за посередництво між Україною і Росією в купівлі газу. Через отримані в своє розпорядження газові мережі в нашій області. Через скуплені банки і  хімічні підприємства… З відібраних десятків мільйонів віддати кілька десятків тисяч – для олігарха це безболісно.

Копійки «з барського плеча» підкріплюються розумними словами: про те, що буде створено  постійно діючу Раду з питань розвитку підприємництва (така Рада активно і плідно діяла упродовж усього часу діяльності Уряду Тимошенко, і була скасована якраз після відставки Юлії Тимошенко), про те, що «великий бізнес зацікавлений у розвитку малого та середнього підприємництва» (особливо цинічно звучать ці заяви після прийняття податкового кодексу, який фактично знищив малий і середній бізнес, і на тлі того рейдерства, яке влада і олігархія практикує повсюдно)…

Ніколи при Уряді Тимошенко олігархи не дозволяли собі поводитися так нахабно. Пограбувавши у свій час державу і народ, вони пересиджували скрутні для себе часи за кордоном, аби справедливі питання справедливої влади не змусили їх за все відповісти. І тільки зараз, коли опозицію намагаються знищити всіма можливими способами, а її лідерів просто катують у тюремних застінках, олігархія розпоясалася.

Мало того, що бізнесмен Дмитро Фірташ поводився як барин. Він ще й  під час зустрічі в ОДА з керівниками промислових підприємств, представниками бізнесу порадив  їм з владниками «перебувати у діалозі та жити в мирі». Він на прикладі пояснив: якщо, припустимо, посваритися з губернатором, то одразу ж до підприємця з усіма можливими перевірками можуть нагрянути міліціянти, пожежники, податківці тощо. Це вже більше схоже на погрозу, ніж на пораду…

Фірташ каже, що не йде в політику. Очевидно, так і є. Йому не треба бути політиком, щоб керувати і користати з усього майна країни. Йому достатньо впливати на продажних і залежних політиків. І вдавання, що цей візит не пов’язаний з цьогорічними виборами – просто смішне. Адже економісти знають, що олігархія – це політичне та економічне панування невеликої групи людей, що має значний вплив на керівництво державою та економікою. А вплив Фірташа очевидний – кому ще голова ОДА, екс-міністр і екс-нардеп особисто лопаткою доріжку від снігу розчищає? Кому для їзди по місту упродовж трьох днів машини ДАІ з «мигалками» виділяють? Кого Державна служба охорони супроводжує з «дротиками» у вухах і автоматами в сумках? Може, вчителів з лікарями? Таксистів? Підприємців?

Візит олігарха Дмитра Фірташа в Чернівецьку область уже вдруге продемонстрував, що для нинішньої буковинської влади авторитетом, кумиром і об’єктом поклоніння є тільки гроші – незважаючи на їх походження, репутацію їх власників і на те, чим за них доведеться розплатитися громаді краю. Але буковинцям чужа рабська психологія, яку нав’язує їм влада. Ми – не раби. Ми – господарі. І влада – у нас на службі. А олігархи – під прицілом громадського контролю, а не в коконі державного захисту.



КОМЕНТАРІ (15)

avatar

Misha Shmorgun

11 лютого 2012 21:50

... а є шморгуни, які отримавши пару баксів у регіональному штабі, вважають, що "пакращення" вже настало. 

avatar

гугл

12 лютого 2012 00:31

avatar

Misha Shmorgun

12 лютого 2012 10:23

Є ще й третя категорія "юлелюбів" - штабісти, які вже не відають, щоб ще наверзти, аби хоч якось вислужитися перед "старшимі таварісчамі" в Києві, які пильно моніторять активність регіональних, тобто обласних, осередків тонучої, немов Титанік, партії.

 

"Ніколи при Уряді Тимошенко олігархи не дозволяли собі поводитися так нахабно. Пограбувавши у свій час державу і народ, вони пересиджували скрутні для себе часи за кордоном, аби справедливі питання справедливої влади не змусили їх за все відповісти." -

 

Часом не Лозинський, нардеп та член БЮТ, родич Медведчука, кума Мєдвєдєва, "поводився" як середньовічний феодал? А може то не Коломойськийзі своїм "Приватом" підтримував БЮТ зі Швейцарії? Чи може то не Мунтян свого часу був довіреною особою Президента Кучми (за тверлдженнями самої ж Тимошенко, - "квінтесенцією зла") та одіозним заступником голови облради, який під козирок виконував АБСОЛЮТНО УСІ  вказівки тогочасного губернатора Бауера?

 

Може там комусь в штабі память і відшибло, однак хай не думають, що відшибло її геть усім...

avatar

13 лютого 2012 09:35

память нікому не відшибло. Лозинський своє отримав, і з партії його вигнали. До речі, в БЮТ він саме від ПР прискакав. Так що память свою прочистіть, дорогенькі писаки. А от що з Бойчуком "справедливий суд" поступає - то вже питання до нинішньої влади. Ну і що сказати... Значить зачепило про плазування перед Фірташем, раз почали огризатися...

avatar

Юрко

13 лютого 2012 11:26

Як казали славні жителі Ростова у мультику про Альошу Поповича, а я нє понял, ето что план такой? Заява про конкретну ситуацію, а мову перевели на ботів? Якщо вже на те пішло, то сама влада тих ботів стимулює. Почитатйе лише Букінфо. І Юлиних там не найбільше. Так що не треба ля-ля. А щодо плазування - це точно. Що казати, сильна заява. Молодці, що не злякалися. Хоч хтось мав те прямо сказати.  Ганьба так принижуватися!!!

avatar

Богатирь

13 лютого 2012 11:33

Коли нема що сказати (тим більше продемонстувати якусь конкретну власну добру справу) БЮТ пише звернення і розсилає їх в пресу. Нічого дивного. Така в них сьогодні робота.

avatar

ЮРКОВІ

13 лютого 2012 12:28

Пане Шморгун , якщо ви моніторили коменти і дійшли певних висновків ( які повірте до ср...и тим, хто неодноразово був біля Печерського, і біля ВР, і біля СІЗо і більшості пересічним громадянам країни, які в своїй незалежній державі бідаки) то зі  своїм коментом ви ступили повністю. Бо коли писати, що коменти мають бути суперечкою чи підтримкою написаної інформації то і самому треба так робити. А ваш коментар відірваний від оприлюдненої заяви Батьківщини, тому складається враження що він теж замовний за бабоси. Моніторте свою думку, перш чим викласти її на "обозрение"

avatar

Пересічний

13 лютого 2012 13:26

А що вони ще можуть? Й за це мають мати подяку Юльчину.

avatar

ivan

13 лютого 2012 13:47

avatar

Misha Shmorgun

13 лютого 2012 14:49

То виходиить, що Мунтян (колишня довірена особа Л.Кучми) - то майбутній Лозинський (колишня довірена особа В.Януковича)?

avatar

Дьордій

13 лютого 2012 15:47

Мунтян, можливо випадково, зробив вправний політичний хід. З чим його варто привітати. Адже, чиновник він досвідчений, а поліик -початківець. Щодо фан-клубу  Юлі. Не варто робити культу особистості з будь-кого. Тим більше з Юлі. Не хотілося б узурпації не Юлею, ані Януковичем. Бо обидва варіанти нудні і потворні для європейської країни. Коли у нас почнуть фанатіти не на політиків, а на поетів. філософів, музикантів, містиків?

avatar

Сергій

13 лютого 2012 16:38

Мав на увазі, що будь-яка узурпація потворна і нудна. Незалежно від особистості.

avatar

Сергій

13 лютого 2012 16:43

Олександра Волкова обрали почесним голою сумського ветеранського об’єднання 13.02.12 | 10:09

Члени Сумського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів сьогодні на ІІ-му етапі конференції одноголосно прийняли рішення про обрання  куратора Сумської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» Олександра Волкова почесним головою цієї організації і вповноважили його, на основі української ідеї, захищати соціальні, правові та духовні інтереси ветеранів Сумської області.

Ще на першому етапі конференції, який відбувся 4 лютого 2012 року, представники організацій заручилися обіцянкою Олександра Волкова та  «ВО «Батьківщини» посприяти в організації їх  зустрічі з головою Сумської обласної державної адміністрації Юрієм Чмирем, до якого вони особисто намагаються потрапити вже більше року, реанімувати в парламенті питання про прийняття закону «Про садівництво і городництво» та в вирішення інших нагальних проблем ветеранської організаці.

Ще й тижня не минуло після І-го етапу конференції, а Олександр Михайлович уже передав проект закону «Про садівництво і огородництво» депутатам Верховної Ради України від фракції «ВО «Батьківщина» для внесення цього законопроекту. А, оскільки, сьогодні Олександр Волков отримав від сумських ветеранів офіційні повноваження представляти їх інтереси на всіх рівнях, то тепер він офіційно зможе звернутися до голови ОДА Юрія Чмиря і допомогти в організації зустрічі.

В.о. голови Сумської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» Олександр Лисенко, в свою чергу, пообіцяв присутнім , що фракція «Батьківщина» в Сумській раді сприятиме виділенню коштів з міського бюджету на функціонування Сумського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів.

avatar

Одіозні кучмісти повертаються у владу через... БЮТ

14 лютого 2012 10:08

І хто цьому самозванцеві пише статті?

avatar

Гаврило

14 лютого 2012 10:54