Новий прокурор Буковини Іванюк зустрівся з представниками Моніторингової Місії ОБСЄ

Новий прокурор Буковини Іванюк зустрівся з представниками Моніторингової Місії ОБСЄ

06.11.2014, 12:40

5 листопада виконувач обов’язків прокурора Чернівецької області Олександр Іванюк зустрівся з представниками Моніторингової Місії ОБСЄ та повідомив про стан законності в регіоні.

Також, мова йшла про хід позачергових виборів народних депутатів України на Буковині. Олександр Іванюк наголосив, що органи прокуратури області з початку виборчого процесу відомості про кримінальні правопорушення до ЄРДР не вносили, досудове розслідування у кримінальних провадженнях не здійснювали, до суду кримінальні провадження не направляли.

 Як повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області, до органів внутрішніх справ області надійшло 98 звернень вказаного характеру, по 69 з яких викладені факти підтвердження не знайшли , по 28 – тривають перевірки.

З початку виборчого процесу складено один протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212 КУпАП за транслювання політичної реклами в маршрутних автобусах м. Чернівці через рекламні монітори.

«Незважаючи на напружену ситуацію в державі, вибори на Буковині пройшли спокійно», - наголосив О. Іванюк.

Представники Моніторингової Місії та керівництво прокуратури Чернівецької області надалі продовжуватимуть конструктивний діалог. Органи прокуратури, в рамках наданих повноважень, будуть сприяти роботі Місії.

Нагадаємо, що відповідно до наказу Генерального прокурора України № 1497к від 23 жовтня 2014 року виконання обов’язків прокурора Чернівецької області тимчасово покладено на першого заступника прокурора Чернівецької області Олександра Іванюка. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Народився 31 січня 1972 року у м. Сторожинець Чернівецької області.

У 1995 році закінчив Національну юридичну академію України, м.Харків

Працював стажистом на посаді помічника прокурора м. Чернівці, помічником та старшим помічником прокурора м.Чернівці, старшим помічником Чернівецького транспортного прокурора, прокурором та старшим прокурором відділу нагляду за додержанням та застосуванням законів прокуратури Чернівецької області, прокурором та старшим прокурором відділу з питань статистики прокуратури Чернівецької області, заступником Чернівецького прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері, начальником відділу нагляду за додержанням та застосуванням законів прокуратури Чернівецької області, прокурором Кіцманського району та прокурором Шевченківського району м.Чернівці.

З вересня 2013 р. по квітень 2014 р. – начальник відділу статистики, ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратури Чернівецької області.

Призначений першим заступником прокурора області в квітні 2014 року.

Новий виконувач обов’язків прокурора Чернівецької області Олександр Іванюк торік заробляв біля 11 тисяч гривень на місяць. Про це свідчить його декларація, оприлюднена на сайті обласної прокуратури.

За 2013 рік О.Іванюк заробив 139,6 тисячі гривень, члени його родини (дружина і дві доньки) — 58,6 тисячі гривень.

Сам в.о.прокурора області володіє квартирою площею 51,7 кв.метра і гаражем, його родина — будинок 119 кв.метра і квартиру 106,5 кв.метра.

Їздить Олександр іванюк автомобілем VW Touran 2008 року випуску.

Нагадаємо, прокурор Чернівецької області Павло Ванзуряк звільнений з посади на підставі закону про люстрацію наказом Генерального прокурора від 23 жовтня.

1


КОМЕНТАРІ (1)

так він коли став прокурором області? хіба він не виконуючий обовязки прокурора обл???

avatar

!!!

06 листопада 2014 13:20