Новосельчани ярмаркували для наших захисників

Новосельчани ярмаркували для наших захисників

14.10.2015, 17:10

До Дня захисника України, який цьогоріч ми відзначаємо вперше, новоселицька громадська організація волонтерів «Гідність Буковини» напередодні провела благодійний ярмарок для потреб АТО.

Школярі ліцею, гімназії, ЗОСШ №3, Ренгацького НВК та медколеджу організували продаж домашніх смаколиків. Святкову атмосферу створили вихованці Дитячого будинку творчості – співочі номери, а також виставка ручних виробів додавали ярмарку позитиву.

Магазин «Аліса» представив вишиванки, ручні вироби, обручі,  виконані у  національному колориті. А хлібобулочна продукція ПП «Ратушенко» представили більше десятка запашних хлібів, булочок та колачів.

Волонтери «Гідності Буковини» Юрій Дорофтей та Василь Буздуган організували майстер-класи  зплетіння маскувальних сіток та «кікімор».

 - Наші захисники потребують підтримки. Можливо, не стільки матеріальної, як моральної – ми показуємо, що на мирних теріторіях про них не забули. Так, життя триває, але не хочеться у буденних справах забути про найголовніше – триває війна, і на Сході України наші чоловіки  і жінки щодня ризикують життям заради всіх нас, - розповідає про мету проведення ямарку одна із організаторів Майя Ракоча.

До благодійної місії долучилися у учасники Творчої майстерні Тетяни Куцин, які представили роботи технікою декупаж.

Акцію про збір пластикових кришок оголосив Ігор Бакун і запросив громадськість до активної участі.

А ось родзинкою ярмарку були вироби з дерева учасника АТО Олексія Гриньова.

Цікава карта України  з побажаннями солдатам, їхнім сім’ям та всій Україні була чи не центральною фігурою. Світлана Винту каже, що найчастіше звучали побажання якнайшвидшої перемоги  і щасливого повернення солдатів додому.

На ярмарку була представлена  і фотовиставка новоселицьких волонтерів із поїздок на Схід, як згадка про те, для чого потрібна підтримка людей.

Незважаючи на холод, на Центральній площі Новоселиці зібралось багато людей. Вони активно брали участь у майстер-класах, розглядали виставки та купляли презентовану продукцію. Волонтерам вдалося виручити понад 4 тисячі гривень, які згодом будуть направлені за призначенням. 

1