Новодністровська міська рада судитиметься з Чернівецькою обласною радою за пляж

Новодністровська міська рада судитиметься з Чернівецькою обласною радою за пляж

25.01.2013, 21:21

Ситуація, яка склалася у зв’язку з прийняттям Чернівецькою обласною радою рішення від 25.12.2012 року № 198-14/12 «Про погодження проектів землеустрою щодо розмежування земель державної та комунальної власності (за межами населених пунктів) територіальних громад […], села Ожеве Ожівської сільської ради», змусила депутатський корпус зібратися 16 січня на позачергову ХХХІІ сесію.

Депутати міської ради наголошували на грубому порушенні ЗУ «Про доступ до публічної інформації» та Регламенту Чернівецької обласної ради при прийнятті вище згаданого рішення, яке, крім того, суперечить генеральному плану м. Новодністровська. Але, не зважаючи на численні порушення, рішення було підтримане депутатами обласної ради і набуло чинності з 29.12.2012 р. Відповіді, що вже надійшли на заяви та звернення новодністровських депутатів та посадових осіб міської ради, засвідчили ігнорування посадовцями цієї проблеми. Отже, керуючись ЗУ «Про місцеве самоврядування», розглянувши лист заступника прокурора Чернівецької області, старшого радника юстиції М. Савіна на звернення заступника міського голови О. В. Швеця, відповідь голови Чернівецької обласної ради М. І. Гайнічеру на зверення депутатів Новодністровської міської ради, було прийнято рішення зобов’язати секретаря Новодністровської міської ради М. В. Лутчака, першого заступника міського голови А. І. Болдашева та заступника міського голови О. В. Швеця вжити заходів щодо підготовки та подання до суду позовів для захисту територіальних інтересів громади Новодністровська.

Секретар міської ради, в. о. міського голови М. В. Лутчак зробив декілька повідомлень, які заслуговують на увагу. По-перше, народними депутатами, членами Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування було винесено Проект Постанови Верховної Ради України «Про призначення позачергових виборів Новодністровського міського голови», у якому зокрема йдеться: призначити позачергові вибори Новодністровського міського голови на неділю 17 березня 2013 року. Проте, наголошуємо, що це проект, а Постанова набере чинності лише за умови її підтримки Верховною Радою, тож про остаточну дату виборів поки говорити зарано.

По-друге, 28.12.2012 р. Сокирянський районний суд, розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Р. І. Панчишина до Новодністровської міської ради про визнання незаконним, протиправним та скасування рішення виконавчого комітету ¹ 175/11 від 07.11.2012 «Про затвердження тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, які надаються ДКП УТВК», постановив: у задоволенні адміністративного позову - відмовити.

В інформаційному часі начальник КП «Новодністровський житловик» Н О. Цимбалюк повідомила депутатський корпус, що непорозуміння із Ожівською сільрадою виникли ще в одній площині: до того, як загострилося питання розмежування земель територіальних громад, була попередня домовленість із головою сільради Р. М. Шевчук щодо продовження оренди земельної ділянки під міським сміттєзвалищем. Також у 2012 році комунальним підприємством було здійснено низку заходів із облаштування звалища, на що витрачалися чималі кошти. За висновками екологічної інспекції зауважень до стану сміттєзвалища не було, крім того, згідно із замірами геодезистів, воно заповнене на 45 %. Отже, за умови вжиття необхідних заходів, його можна ще експлуатувати близько 12 років. Підприємство вчасно звернулося до сільради з приводу продовження оренди і не лише на 1 рік, а й на більш тривалий термін, щоб мати можливість залучити додаткові кошти для покращення благоустрою об’єкту. А напередодні сесії на адресу «Житловика» надійшов лист від голови сільради Р. М. Шевчук, у якому попереджається, що сміттєзвалище у межах с. Ожеве буде закрите, а КП «Новодністровський житловик» рекомендовано у шестимісячний термін визначитись із розташуванням звалища на іншій земельній ділянці та зобов’язано здійснити повну рекультивацію нині діючого звалища. Тож, адміністрація комунального підприємства займається вирішенням цього нагального питання життєдіяльності міста в юридичній площині.

Анастасія ЖАЛЮК

Джерело: novod.info

1