Нові тролейбуси курсуватимуть до центру Садгори: чернівчан вже просять зняти з них всі камери відеоспостереження

Нові тролейбуси курсуватимуть до центру Садгори: чернівчан вже просять зняти з них всі камери відеоспостереження

12.04.2018, 14:38

Нові два вітчизняні тролейбуси після завершення випробувань 19 квітня вийдуть працювати у звичайному режимі на маршруті Садгора – завод «Кварц» (вул.Я.Мудрого,192-Б –кінець вул. Головної ). Про це BukNews повідомив в.о. начальника тролейбусного управління Михайло Олексюк.

Після надходження ще двох нових тролейбусів паспорт маршруту буде корегуватися з урахуванням побажань чернівчан та технічних можливостей.

Наразі на цьому маршруті працюватимуть два нових тролейбуса і два автобуса. Громадяни пільгових категорій на зазначеному тролейбусному маршруті користуються правом безкоштовного проїзду, учні та студенти оплачують 50% вартості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нових чернівецьких тролейбусах з Дніпра передбачений кондиціонер кабіни водія та салону

Два нові тролейбуси, які для Чернівецького тролейбусного управління закупили у Дніпрі, курсуватимуть вулицями міста вже за кілька тижнів. Про це molbuk.ua повідомив заступник міського голови Володимир Середюк

"За умовами договору є певна процедура введення тролейбусів в експлуатацію, але перші два тролейбуси запустимо протягом місяця. Поставку двох наступних тролейбусів очікуємо вже у травні", - сказав посадовець.

"Спочатку випробуємо тролейбуси на підйомі на вулицях Гагаріна та Головній, а далі будемо вирішувати", - сказав виконувач обов’зків начальника тролейбусного управління Михайло Олексюк.

За словами Михайло Олексюка, нові тролейбуси оснащені сучасними ситемами кондиціонування та відеоспостереження. 

"Нові тролейбуси низькопідлогові та з відкидним пандусом для маломобільних груп населення. Салон та кабіна водія оснащені кондиціонерами та відеокамерами: одна контролюватиме посадку на середніх і задніх дверях, друга показуватиме салон водієві, а третя – роботу самого водія".

Нагадаємо, що комунальне підприємство "Чернівецьке тролейбусне управління" уклало договір на поставку чотирьох нових тролейбусів із автономним ходом. Тендер виграв ТОВ "Торговий дім "Літан". Тролейбуси виготовляють у Дніпрі.

Водночас, як повідомляє сайт https://www.0372.ua/, чернівчан вже просять зняти всі камери спостереження у нових тролейбусах. 

Петиція з відповідним проханням з'явилась на сайті міської ради на порталі Єдина система місцевих петицій. 

"Нові закуплені тролейбуси з Дніпра обладнані камерами спостереження в салоні. Звісно, нові тролейбуси - це добре, але коли люди постійно знаходяться під наглядом - це вже наглість. Люди заслуговують на елементарну приватність. Коли їдуть зранку заспані на роботу чи навчання, або коли їдуть гуляти з кимось увечері. Чому це все має записуватись? Невже недостатньо того, що на площах, перехрестях і закладах громадського харчування за людьми стежать? Треба ще й у тролейбусах?

І не наводьте фальшивих причин, що це запобігатиме крадіжках у тролейбусах. У людей і так нема чого красти. Крім того, професійні злодії працюють парами. Вони дуже спритні, і їм не страшна жодна камера. У наших тролейбусах набивається стільки людей, що майже нереально визначити злодія. Тож ці камери - тільки даремна трата грошей та електроенергії. Ми хочемо відчувати себе захищеними від постійного стороннього нагляду, мати особистий простір, бути собою не тільки в туалеті (хоча не факт, що й там немає камер). Набридло вже! Чому не поставити ті камери в кабінетах міської та обласної рад? Набагато цікавіше, чим займаються на роботі депутати (якщо вони взагалі туди ходять)", - йдеться в тексті петиції.

1