Новаторські методи в роботі тепер уже колишніх очільників з команди Віталія Михайлішина (ВІДЕО)

Новаторські методи в роботі тепер уже колишніх очільників з команди Віталія Михайлішина (ВІДЕО)

28.02.2016, 13:52

Молоді керівники і новаторські підходи до роботи. Тепер уже колишній директор одного з комунальних підприємств Чернівців заварив каші, яку розгребти не можуть ось уже три роки. Замість того, аби дбати про комфорт чернівчан та чистоту в місті, Дмитро Паладян потурбувався про майбутнє свого підлеглого. Зрештою, сім’я з двома дітьми залишилася без даху над головою.

Одразу після свого призначення на посаду директора, Дмитро Володимирович, кажуть, добре вжився в образ нової мітли. І взявся вимітати усіх, хто, на його думку, заробляв занадто багато.

- За наказом. Документи підтвердять - він перевів людей одразу на 0,75 ставки, - сказала Розалія Банарюк, інженер КЖРЕП № 9.

Першими під такі новації потрапили рядові працівники комунального підприємства. На врізаній ставці вони залишалися рівно стільки, скільки ЖРЕПом керував пан Паладян. Окрім того, директор-новатор вирішив, що і преміювати колектив немає потреби.

- Премії ніколи не отримували, навіть коли були надходження. Відколи він прийшов, жодних відсотків - хоч були гроші, хоч не було, - запевнила Розалія Банарюк, інженер КЖРЕП № 9.

Та такі непопулярні рішення - результат заборгованостей по фонду заробітної плати, яка залишилася від попередників, пояснює Дмитро Паладян. А тим часом він намагався врегулювати квартирне питання свого колективу. Щоправда, своєрідними методами.

- Він мені погрожував, що з роботи звільнить, - стверджує Ярослав, працівник КЖРЕП № 9.

Пан Ярослав уже 17 років працює на комунальному підприємстві. Тут отримав і житло - однокімнатну квартиру на вулиці Гулака-Артемовського. Щоправда, напівпідвальну.

- Були задоволені, зробили ремонти. Прожили в тій квартирі 2 роки, а потім народився другий син. А отримали напівпідвал, було волого. Дитина почала хворіти, то ми вирішили піти на два роки жити до бабусі. А тут знову зробити ремонт, - розповів Ярослав, працівник КЖРЕП № 9.

Аж поки Дмитро Паладян не запропонував йому з дружиною та двома синами виписатися з цього помешкання, розповідає чоловік. Ярослав стверджує, що натомість йому обіцяли інше, краще житло.

- Він його виселив, він його виписав. Наполягав на тому, що скільки ми його просили вже: "Слава, не виписуйся, хай дасть гарантію, що ти отримаєш щось інше, у тебе ж двоє дітей. Ти залишаєш дітей на вулиці". Яка між ними розмова була, я не знаю, але він все-таки подав на виписку і виписався. Або він тиснув на нього, бо він це вмів робити, - зауважила Розалія Банарюк, інженер КЖРЕП № 9.

Як це сталося - розповідає вже пан Ярослав. Каже, що саме підписував, навіть не зрозумів.

- Цей папірець на виписку мені підсунули, і я взяв і розписався. Я не знав. Бо він тоді багато погрожував, постійно дзвонив: "Приходь до мене в кабінет, от тобі обіцяю ту квартиру іншу". Так мене і виписали. Він нас змусив виписатися. І почав брехати, що через місяць-півтора я отримаю іншу квартиру. І так уже три роки йде, - зазначив Ярослав, працівник КЖРЕП № 9.

Та Дмитро Паладян заперечує: нікого з житла не виживав. А квартира на Гулака-Артемовського родину пана Ярослава просто не влаштовувала.

- Ну як випишіться і дамо? Його це житло не влаштовувало, він там не жив, можете запитати у людей, які там мешкають, там усього 3 квартири - він там не проживав. Там була вологість, умови, непридатні для проживання, - наголосив Дмитро Паладян, колишній директор КЖРЕП № 9.

Та й взагалі, мовляв, справді намагався допомогти працівнику отримати нове помешкання.

- Я потім писав, щоб йому надали альтернативне житло, - сказав Дмитро Паладян, колишній директор КЖРЕП № 9.

Але не тільки панові Ярославу, а всім. Ось тільки не одразу.

- Ну, житло нам обіцяли всім надати. Тобто житло для працівників житлово-комунальної галузі мали на Чехова побудувати будинок і кожному ЖРЕПу надати житло. Обіцяли нам, а ми обіцяли йому. Ми обіцяли всім, хто стоїть у черзі, - запевнив Дмитро Паладян, колишній директор КЖРЕП № 9.

А тим часом будинок на Гулака-Артемовського взагалі зняли з балансу ЖРЕПу і передали мешканцям.

- Одне єдине, що я знаю, що приходили представники цього дому до нього, ходили місяць тут сиділи в нього. Про що вони домовились, я не можу сказати, бо я участі в тому не брала. Але потім він цей будинок все-таки зняв із балансу, - розповіла Розалія Банарюк, інженер КЖРЕП № 9.

А квартиру, в якій мешкала родина пана Ярослава, тепер використовують як підсобне приміщення.

- Будинок потім зняли з балансу, мешканці забрали його собі - як підвал використовують. Там було підвальне приміщення, - сказав Дмитро Паладян, колишній директор КЖРЕП № 9.

Та чоловік припускає, що усю справу навколо прописки їхньої родини та обіцянок про нове житло закрутили тільки тому, що хтось кинув оком на його помешкання.

- А зараз у цій квартирі там сусід із першого поверху - теж якийсь депутат. Він дуже захотів ту мою квартиру - не знаю, що хотів там робити. І зараз залишилася йому. Я так чув, що Паладян йому її продав, - зазначив Ярослав, працівник КЖРЕП № 9.

Тепер Ярослав із дружиною та двома дітьми мешкають у родичів. А старшому синові не можуть навіть зробити паспорт, бо ж прописки немає.

Та не тільки квартирними конфліктами відзначився на посаді директора комунального підприємства Дмитро Паладян. У середньому півтора мільйона гривень щороку плавно перетікали з ЖРЕПу на рахунки приватного підприємства, яке мало б утримувати в порядку тротуари в середмісті. А ще завбачливий директор встиг накупити ремонтних матеріалів майже на 100 тисяч гривень. Ось тільки до сьогодні їх ніхто і в очі не бачив.

- У 2012 році на базі КЖРЕП № 9 було створене ПП "Благоустрій", яке займалося очисткою прилоткової частини доріг, тротуарами, - пояснив Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою Чернівецької міськради.

І займалося, до речі, недешево. В середньому 1,5-2 мільйони гривень щороку, поки на посаді залишався Паладян, комунальне підприємство перераховувало до приватного гаманця. Ось тільки порядку на вулицях від того більше не ставало.

- Коли я працював заступником голови Першотравневої райради, у нас були неодноразові звернення мешканців про неякісне прибирання вулиць. Були складені адмінпротоколи на приватне підприємство. Якщо я не помиляюся, їх було 3-4, - сказав Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою Чернівецької міськради.

У 2013-му ж Дмитро Володимирович взявся дбати про матеріальну базу ввіреного йому комунального підприємства. І вирішив закупити оцинкованих листів майже на 50 тисяч гривень.

- Закупити оцинкований лист. І коли директора Паладяна вже звільняли з посади, з’ясувалося, що первинної документації просто не існує. КЖРЕП № 9 вирішив здійснити, на мою думку, фінансову аферу, - підкреслив Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою Чернівецької міськради.

Бо ж єдиний офіційний документ, який засвідчує існування такої угоди - договір за підписом Дмитра Паладяна і приватного підприємця, каже Сергій Обшанський. Однак листів, за які фактично коштом чернівчан заплатили понад 50 тисяч гривень, ніхто і до сьогодні в очі не бачив.

- Коли була ревізія по складу, цих листів не виявилося. Був натяк на те, що це все пішло на житловий фонд і десь щось перекрили. Але актів виконаних робіт нам не надали, - зауважив Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою Чернівецької міськради.

Та колишній директор заперечує, каже, що усе в порядку. Просто через затримки у казначействі товар надійшов пізніше - уже за керівництва його наступника.

- Оцинковані листи прийшли вже у 2014 році, ми купили їх у 2013 році. Але це були бюджетні гроші, і казначейство не проплатило. Після того, як я здав повноваження, прийшли ці листи і акти прийому-передачі. Відповідні органи це перевіряли, там проблем немає. І вже нове керівництво їх використовувало, - пояснив Дмитро Паладян, колишній директор КЖРЕП № 9.

Аудиторський висновок про результати перевірки діяльності комунального підприємства у 2014 році:

"Перевіркою встановлено відсутність первинних документів, невідповідність проведених сум за прибутково-вибутковими накладними та актами виконаних робіт. (...) Первинні документи не підтверджені підписами та печатками, які засвідчують фактичне отримання товарів, робіт, послуг.

Перелік відсутніх чи проблемних первинних документів чималий. І це свідчить про відображення безпідставних витрат..."

"Аудит-центр". Чернівці. 2 лютого 2015 року.

Розбиратися з тим, куди поділися гроші і чи справді отримало підприємство товар, мали б компетентні правоохоронні органи. Принаймні до їхнього відома цю інформацію таки донесли, каже пан Обшанський. Однак до того молодий директор ЖРЕПу спробував повторити таку оборудку і провести ще майже 46 тисяч гривень - цього разу на вапно, фарбу та дрібний інвентар.

- Мали прокрутити гроші через "Боянівку". Мали здійснити забір продукції на 46-50 тисяч гривень. І коли вже Паладяна звільнили, він уже цю оборудку не встиг прокрутити, - сказав Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою Чернівецької міськради.

Зате встиг перерахувати гроші за ці матеріали.

- І досі товар так і не отримали. Виходить, що гроші пішли в повітря, - констатував Сергій Обшанський.

Та Дмитро Паладян заперечує: мовляв, і тут затримка була за казначейством, а далі нехай розбираються нові керівники.

Восени 2014-го новаторська діяльність Дмитра Паладяна на посаді директора комунального підприємства закінчилася. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олексій Каспрук. Відтоді Дмитро Володимирович взявся за активну громадську діяльність і подався у велику політику пліч-о-пліч зі своїми старими керівниками.

Повістки на ім’я депутата Першотравневої районної ради міста Чернівців Дмитра Паладяна надходили регулярно. Ось тільки чомусь адресат їх не отримував. Дмитро Паладян каже, що його ніхто нікуди не викликав, а він, до речі, був би не проти захищати країну.

- Мені повістки не надходили. Можливо, вони на якусь іншу адресу присилали мені повістки. Я написав заяву на добровільну участь у зоні АТО. А повісток я не бачив. Можливо, були за старою адресою, а я проживаю за іншою адресою і мені повістки офіційно не надходили, - запевнив Дмитро Паладян, колишній директор КЖРЕП № 9.

Та прохання з’явитися у військовий комісаріат все ж надсилали - до райради. Бо за місцем прописки на такі листи, очевидно, ніхто не реагував.

- Нам надходили вже ті повістки зі штампом розшук. Але так воно ні до чого і не призвело, - сказав Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою Чернівецької міськради.

Та воно й недивно. Бо Дмитро Паладян був зайнятий іншими речами. Після звільнення з роботи колишній комунальник реєструє 2 громадські організації у Чернівцях - "Суспільна справа" та "Відродження міста". Каже, і тут дбає про країну та суверенність її кордонів.

- Допомогою учасникам АТО. Ми передали один автомобіль, готуємося інший автомобіль передати. За власні кошти, спонсорів, готуємо, передаємо, - стверджує Дмитро Паладян, колишній директор КЖРЕП № 9.

І йде у велику політику. Щоправда, не доходить. Кандидат до міськради від партії "Рідне місто" Паладян необхідної кількості голосів не набрав. А тому зараз перебивається повноваженнями помічника депутата - свого колишнього працедавця та екс-секретаря міськради Віталія Михайлішина.

Та старих образ на нових керівників Дмитро Володимирович не забував.

- Він чинив спротив новому керівнику КЖРЕП № 9. І виявився такий факт. Мешканець зателефонував на урядову лінію. Нарікав на роботу нового керівника ЖРЕПу, - зауважив Сергій Обшанський, начальник інспекції з благоустрою Чернівецької міськради.

У квітні 2015 року чернівчанин, який назвався Іваном Андруцуляком, подзвонив на урядову гарячу лінію і нарікав на те, що його матір просиділа під дверима нового директора ЖРЕПу № 9 биту годину. Жінка буцімто хотіла попросити, аби під’їзд, у якому розташована її квартира, нарешті відремонтували.

Та директор на роботі не з’явився. Коли ж розпочали службове розслідування, з’ясували, що за вказаною адресою немає ні такої квартири, ні взагалі під’їзду, бо ж будинок приватний. А людина з таким іменем не зареєстрована на території цього ЖРЕПу.

- За номером телефону з’ясували, що дзвінок здійснив Паладян, - повідомив Сергій Обшанський.

За інформацією, яку Паладян подавав перед виборами, станом на жовтень минулого року, він все ще офіційно не працював. Задекларував лише заробітну плату, яку отримував на посаді директора комунального підприємства. Зараз, каже, має власний бізнес.

- Я займаюсь приватною справою. Офіційно, - запевнив Дмитро Паладян, колишній директор КЖРЕП № 9.

Ось тільки у реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців він станом на початок 2016 року не числиться, а значить, і власного бізнесу офіційно не має. Та й їздить на автомобілі, зареєстрованому на 78-літню жінку. Судячи з того, що адреси Дмитра Паладяна та власниці авто ідентичні - очевидно, на бабусю.

Кажуть, що завжди настає час не тільки розкидати каміння, а й збирати. Чи потрібні такі люди в політиці, вже вирішили виборці - рівень своєї довіри до пана Паладяна чернівчани продемонстрували ще восени. А що може такий фахівець порадити депутатові - то вже особиста справа екс-секретаря міськради.

Хай би й бавився собі молодий бізнесмен у політику, аби лише люди без даху над головою не залишалися. 

Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (1)

опять во всём виноваты попередники, когда уже Каспрук со своими кулявлобами начнут отвечать сами , два года вы при власти.

avatar

Сам

28 лютого 2016 12:44