Нова провокація Кіріла (Гундяєв): предстоятель РПЦ  знову спробував розколоти українців - придумав “буковинський” народ

Нова провокація Кіріла (Гундяєв): предстоятель РПЦ знову спробував розколоти українців - придумав “буковинський” народ

03.10.2011, 02:45

Предстоятель РПЦ знову відзначився на полі розпалювання ворожнечі всередині України. Під час візиту в Чернівецьку область Кирило зробив демографічне «відкриття» – увів в обіг термін “буковинський народ”. Якщо вдуматися в слова керівника російської церкви, то жителі Чернівеччини тепер не український, а “буковинський” народ.

Кирило (Гундяєв) назвав мешканців Буковини «сильнішими за інші народи», бо збереження їхньої ідентичності відбувається завдяки православній вірі і Божій благодаті, яку буковинці черпають у канонічній Церкві.

Як передає кореспондент УНІАН, таку точку зору Гундяєв висловив вчора, після Всенічного бдіння у Свято-Духовому кафедральному соборі Чернівців.

«Через які тільки історичні перипетії не проходила Буковина!.. Але ж політичні системи і людські встановлення приходять і йдуть геть, а віра в Бога, Церква, привертає до себе все нові й нові душі. Саме тому й зберігся народ Буковини. Не тому, що він мав багато зброї або багато грошей, не тому, що він був сильнішим за інші народи. Але тому, що він зберігав православну віру. Бо через Церкву черпав Божественну благодать і, зміцнюючись у вірі, зберігав самого себе», – сказав предстоятель Російської Православної Церкви.

Нагадаємо, що напередодні візиту Кирила у Чернівцях були розвішані білборди з написом: “Буковина вітає свого патріарха”.

2 жовтня візит Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі КИРИЛА до Чернівецької єпархії завершився.

Як передає кореспондент «УНІАН-Релігії», в аеропорту Чернівців патріарха проводжали митрополит Чернівецький і Буковинський ОНУФРІЙ, вікарій Чернівецької єпархії єпископ Хотинський МЕЛЕТІЙ, міністр палива та енергетики України Юрій БОЙКО, голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло ПАПІЄВ, намісник Вознесенського Банченського монастиря архімандрит Лонгін (ЖАР) , духовенство Чернівецької та Буковинської єпархій.

У ході дводенної поїздки Предстоятель РПЦ відвідав Чернівецьке єпархіальне управління, звершив всенічне богослужіння у Свято-Духовому кафедральному соборі м. Чернівці, освятив Троїцький собор Вознесенського Банченського монастиря і очолив Божественну літургію в новоосвяченому храмі, а також освятив будинок дітей-інвалідів та відвідав дитячий притулок при обителі.



КОМЕНТАРІ (1)

Ну всьо, тепер народ Буковини є, територія є, лишилося свою мову винайти, своя Лавра   буде, свій патріарх, який  теж уже є, з цим допоможе, лишається оголошувати незалежність? Разом з молдовським Придністров'ям? А Чорноморський флот - наші зройні сили - їх захистять. Ну, козли!!!!

avatar

Атас

03 жовтня 2011 11:34