Нічний буревій повалив дерева і білборди у Чернівцях та наробив шкоди на Глибоччині (оновлено о 22.30)

Нічний буревій повалив дерева і білборди у Чернівцях та наробив шкоди на Глибоччині (оновлено о 22.30)

20.06.2016, 13:34
На одній з вулиць міста дерево впало на поштовий кіоск

Днями у Чернівецькій області спостерігаються різкі перепади погоди.

Зокрема у Чернівцях сильний вітер наробив шкоди. На вулиці Південно-кільцевій буревій зніс рекламні білборди, а на вул. Героїв Майдану повалило дерева.

Як повідомляє кореспондент pogliad.ua, велика верба впала прямо на поштовий кіоск.

Як повідомив голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк, "вночі дощ і сильний вітер наробив шкоди по всій громаді. Завали дерев пошкодили електромережі. На профтех ліцеї зняло дах. В Михайлівці і Діброві теж є факти пошкодження приватних будівель. Електрика зранку була виключена по всій громаді. Комунальники зранку розчищають завалені дерева. Прошу всіх де я випадки стихій повідомляти в Глибоцьку селищну раду для актування.

Деякі подобиці розгулу стихії на Глибоччині повідомив також народний депутат України Григорій Тіміш

- В ніч з 19 го на 20 те червня стихія наробила багато лиха в Чернівецький області. Зірвані дахи, пошкоджено лінії електропередач, повалені дерева, пошкоджені мости і розмиті дороги. Найбільше постраждало село Кам'янка Глибоцького району,.Разом з керівництвом області та Глибоцького району зробили об'їзд , за попереднім підрахунком більше 130 господарств залишилося без покрівлі, виведено з ладу кілометри ліній електропередач, два мости вже потребують капітального втручання. Створено штаб з ліквідації стихійного лиха, в селі працювало 5 бригад Глибоцького РЕМ, МНС, інжинери , кошторисники , депутати сільради складали дефектні акти, громада села активно допомогає постраждалим. З резервних фондів району і області виділятимуться кошти постраждалим, після остаточної оцінки відчуваю що потрібна буде підтримка з державних фондів. В епіцентрі буревію опинилися також Топорівка і Новоселиця , частина Садгори, Сучевени, де також потрібно втручання влади і допомога.

А ось результати "роботи" стихії на Глибоччині. 

1