«Ні наркотикам:  пам’ятка для батьків від  лідера ЧМОПП «АВТО-МАЙДАН» Сергія Качмарського та лікаря-нарколога Іванни Герасимчук

«Ні наркотикам: пам’ятка для батьків від лідера ЧМОПП «АВТО-МАЙДАН» Сергія Качмарського та лікаря-нарколога Іванни Герасимчук

29.03.2016, 21:02

Сергій Качмарськи, лідер місцевого «АВТО-МАЙДАНУ» вже тривалий час веде боротьбу проти наркоманії в нашому місці, і в цьому йому допомагають небайдужі жителі Чернівців. Вже є чималі результати, та як розповідає Сергій – профілактика наркоманії краще, ніж її лікування, та нажаль ми знаємо досить мало для того, аби вміти її виявити.

Для того, аби ми могли дізнатись більше про те, як боротись з цією проблемою, ми повинні знати, як її виявити, і в цьому погодилась допомогти лікар-нарколог Іванна Герасимчук, яка більш детально розповість про цю проблему.

 «Останнім часом в Україну надходить неперервний потік нових видів наркотиків, котрі в основному розповсюджуються по країні поштовими відправленнями, а безпосередня торгівля ведеться через Інтернет» - розповідає пані Іванна.

«Вести боротьбу із новими психотропними речовинами та наркотичними засобами неможливо через те, що більшість з них не підлягають спеціальному контролю відповідно до законодавства України.

Ці наркотики надзвичайно небезпечні тому, що вони є легкодоступними та простими у використанні, але найнебезпечнішим є те, що вони в першу чергу діють на психіку людини та викликають залежність майже з початку їх вживання!

Ситуація ускладнюється ще й тим, що синтез нових наркотиків випереджує розроблення тестів для їх виявлення. Тому статистика не відображає реального стану речей.

Що з потрібно знати батькам для того, щоб зрозуміти, чи вживає дитина наркотики?

В першу чергу Ви повинні відверто поговорити зі своєю дитиною!

Та є перелік основних ознак того, що дитина вживає наркотики:

-          Дитина пропускає заняття, знижується успішність у навчанні, а пізніше і взагалі перестає ходити до школи;

-          Постійно обманює батьків, уникає розмови з батьками, замикається в собі;

-          З’являється роздратованість або навіть безпричинні приступи агресії;

-          Довго думає, після тривалого вживання наркотиків у дитини з’являються ознаки деградації. Втрачається відчуття реальності, аж до параної.

-          З’являються нові друзі, про яких дитина не розповідає батькам, по телефону із ними в присутності батьків не розмовляє.

-          У дитини з’являються розлади апетиту (різке підвищення апетиту або його відсутність, вживання значної кількості солодощів, поява надзвичайної спраги);

-          Дитина стає неохайною, у неї з’являються борги. З дому можуть зникати речі.

-          Серед речей дитини можна знайти такі речовини, як як оцет, марганець, ацетон, йод.

-          Розлади сну (безсоння або надзвичайно тривалий сон, сон вдень, важке пробудження і засинання, важкий сон);

 Дорослі повинні пам’ятати про те, що не існує «важких» чи «легких» наркотиків! Для того, аби не стикнутись з цією бідою, важливо пам’ятати про те, що профілактика – краще, ніж лікування. Тільки поговоривши з дитиною, зрозумівши її, ви зможете вплинути на її рішення не приймати наркотики, або ж допоможете зупинитись, якщо вона вже почала їх вживати. Ця розмова складна для обох сторін, та важливо пам’ятати про те, що робити потрібно все правильно, без криків, скандалів та звинувачень. Основне, що вам треба зрозуміти – причина, через яку Ваша дитина зіткнулась з цією проблемою» - розповідає Іванна Герасимчук.

Сергій Качмарський в свою чергу розповідає про те, що тільки спільними зусиллями можливо боротись із цим злом, адже дітям наркотики продають дорослі, котрі на чужому горі заробляють гроші. Саме з ними в першу чергу потрібно вести боротьбу!

«Ми розповсюджуємо в місті продукцію, на котрій вказаний номер телефону гарячої лінії. Якщо хтось знає про місця виготовлення, або ж вживання наркотиків – прошу, телефонуйте та повідомляйте про це! Номер телефону – 095-363-74-22. Інформацію ми передаємо правоохоронним органам, і в разі її підтвердження законопорушник несе кримінальну відповідальність. До даної акції долучилось чимало людей, так, навіть сьогодні до нас завітала журналістка одного із місцевих видань, та виявила бажання розповсюдити продукцію в своєму районі» - розповідає Сергій. Також він зазначив, що додатково проводиться  акції «Ні наркотикам», а також власні розслідування стосовно лікарських засобів, котрі повинні продаватись тільки за рецептом. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

дебіли шарікові йдіт встройтесь на роботу! піарні ідіоти

avatar

Натан

30 березня 2016 18:33