Незаконний ремонт та борги за оренду: прокуратура вимагає від фірми звільнити приміщення об'єкта культурної спадщини ЮНЕСКО на вулиці Кобилянської

Незаконний ремонт та борги за оренду: прокуратура вимагає від фірми звільнити приміщення об'єкта культурної спадщини ЮНЕСКО на вулиці Кобилянської

12.10.2021, 14:39

Чернівецька окружна прокуратура в судовому порядку вимагає від суб’єкта господарської діяльності погасити борги за оренду та звільнити приміщення по вулиці Ольги Кобилянської, яке знаходиться в межах комплексної охоронної зони центрального історичного ареалу Чернівців та в межах буферної зони об'єкта культурної спадщини, внесеного до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У 2020 році Департамент розвитку Чернівецької міської ради передав ТзОВ в оренду понад 77 кв. м нежитлового приміщення для використання під торговельний об'єкт. Приміщення знаходиться вжитловому  будинку початку ХХ століття, занесеного до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.  

Усупереч умов договору, суб’єкт господарювання систематично не сплачував оренду плату за користування приміщенням та самовільно, без погодження з управлінням охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради, проводив ремонті роботи, що суперечить Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Як наслідок, з травня 2020 по серпень цього року до місцевого бюджетну не надійшло понад 250 тис. грн.   

За таких обставин, Чернівецька окружна прокуратура звернулася з позовом до суду в інтересах територіальної громади про стягнення заборгованості та повернення приміщення у комунальну власність. 

Наразі судом відкрито провадження у цій справі.

 

1