Незабаром розпочнеться ремонт злітно-посадкової смуги Чернівецького аеропорту. Тендери вже відбулися

Незабаром розпочнеться ремонт злітно-посадкової смуги Чернівецького аеропорту. Тендери вже відбулися

12.10.2016, 16:27

В програмі "Суть речей" на Радіо "Станція" міський голова Олексій Каспрук заявив, що тендер на ремонт злітно-посадкової смуги Чернівецького аеропорту виграла фірма, яка запропонувала це зробити за 17 мільйонів гривень.

Людмила Григорчук: Щодо аеропорту. На початку року ми говорили, що все жахливо, але зараз ми бачимо, що аеропорт пішов уперед. Підсумуйте рік для аеропорту.

Олексій Каспрук: Можна говорити, що погано, можна влаштовувати концерти в сесійній залі, але треба ставити завдання, було завдання зберегти аеропорт. Іноді всупереч деяких політичних сил, ми продовжили цю роботу. Я вдячний колективу, що ми це зробили, зберегли аеропорт, зберегли міжнародний статус. Зараз відбувся тендер, ви знаєте, що завдяки народним депутатам, ініціативі Миколі Федорука і Максима Бурбака, виділено 25 мільйонів гривень на реконструкцію злітної смуги. В перспективі, ще треба інвестувати. Проведений тендер, вартістю закупівлі перемогла фірма, яка запропонувала 17 мільйонів гривень, ми вже зекономили 7 мільйонів.

Найближчим часом розпочнуться роботи по модернізації полоси, що дозволить нам збільшити кількість рейсів і збільшити трошечки пасажиромісць. В майбутньому проектом передбачено, що ми маємо ще наростити полосу. Та компанія, яка розпочала рейс, вони приємно здивовані насиченістю пасажиропотоку, вони будуть ще розвивати кількість рейсів. Ремонт полоси розпочнемо вже цього року.

Людмила Григорчук: Щодо рейсу в Туреччину. Він відтермінувався, не відмінився?

Олексій Каспрук: Там така ситуація, пов’язана з якістю полоси. Turkish Airlines, вони мають літаки великого класу, це боїнги, аеробуси, які беруть від 150 пасажирів. Такий літак не може без наслідків приземлитися на нашу полосу. Але після проведення ремонту, який ми передбачили цього року, ми зможемо цей літак приймати. Декілька разів на тиждень.

Джерело: http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Незабаром - це у грудні???...

 

avatar

Людмила Дудченко

13 жовтня 2016 02:05