'Хтось вже балотується, хтось незадоволений, що на сесії не пройде його шкурняк, хтось ображений на позов за борги, тому зриває сесію', - Кушнірик

"Хтось вже балотується, хтось незадоволений, що на сесії не пройде його шкурняк, хтось ображений на позов за борги, тому зриває сесію", - Кушнірик

25.04.2014, 21:33

Сьогодні, 25 квітня, у приміщенні Ратуші відбувся брифінг секретаря Чернівецької міської ради Ярослава Кушнірика. Ярослав Денисович прокоментував події, які відбулися на засіданні 49 сесії міської ради 25 квітня та зазначив, що внаслідок відсутності кворуму не були прийняті важливі для міста та чернівчан рішення.

У Чернівецькій міській раді за місяць до виборів мера стартувала передвиборча кампанія, щоправда у дивний спосіб: депутати зірвали сесію міськради. Про це у п’ятницю на брифінгу заявив секретар міськради Ярослав КУШНІРИК.

"Зірвали таким чином, що посипалися звинувачення, що сесія вперше в історії розглядає виключно земельні питання. Це мабуть ні той, хто виголошував, ані той, хто писав текст промови, не захотіли подивитися порядок денний і побачити, що крім земельних там є ще й інші важливі питання. Кожна група й фракція має право подавати проекти рішень з тих, чи інших питань, які вони вважають важливими для життя міста. Але цього ніхто не зробив. Натомість були лише спроби сказати про те, як все погано готується у нас на сесії", - сказав Я. Кушнірик.

"Учора на сесію прийшов відомий підприємець Василь Мороз, питання якого мало розглядатися. Він учора прийшов і запитував: "Де ці депутати? Де цей кворум Для мене зараз кожен день дорогий. Нині така погода, що я можу будувати", - додав секретар міськради.

Разом з тим депутати, які зірвали сесію в четвер, не дали фінуправлінню змоги виділити кошти на потреби міста.

"Мало розглядатися бюджетне питання щодо виділення додаткових коштів: 1,5 млн. грн. – на дороги, 2 млн. 700 грн. – на між будинкові проїзди. Це те, що дуже необхідне для міста", - розповів Кушнірик.

"Ситуація, яка сталася учора в сесійній залі, схожа до того, що в нас є "зелені чоловічки" на Сході, які ставлять за мету розхитати ситуацію, а потім з цього скористатися. 18 людей, які були зареєстровані на 10.00, на продовження сесії о 14.00 не прийшли. З них троє попередили завчасно, що вони бути не зможуть. Інші вирішили зробити так, як вони зробили. Але в цій ситуації це неправильний крок – використання своїх депутатських можливостей для отримання тих, чи інших цілей. Будь ласка, в сесійній залі кожен депутат зобов’язаний брати участь у роботі сесії, висловлювати свою думку. Зривати важливі сесії – це неправильно", - заявив секретар міськради.

Секретар міської ради вказав, що необхідно провести вибори до місцевих рад всіх рівнів восени, однак за нинішніх умов зривати роботу сесії недоцільно. “Якщо когось з депутатів не влаштовує певне рішення, то він має право голосувати “проти”, або взагалі не голосувати. Однак, якщо депутат не готовий працювати – то нехай здає мандат і дає змогу працювати іншим”, – зазначив Ярослав Денисович.

Також Ярослав Кушнірик розповів про ситуацію щодо соціальних проїзних: “Соціальні проїзні є хорошою ідеєю і продовжують діяти. Однак, проїзні використовуються, коли є згода перевізників. Ми не можемо нікого змушувати”.

Окрім того, Ярослав Кушнірик відповів на запитання журналістів щодо забезпечення життєдіяльності міста. Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю міської ради. 

Відповідаючи на запитання журналістів, чому досі не призначено директора МКП «Калинівський ринок», секретар міської ради сьогодні на брифінгу зазначив, що це питання для громади міста надто важливе, аби його вирішувати поспіхом. Громада, мовляв, буде прискіпливо стежити, кого призначатимуть на цю посаду, тому у міській раді намагаються уникнути «закидів» про те, що звільнили Сербінчука, аби «під шумок» швиденько привести на посаду вже «заготовленого» керівника цього важливого для міста підприємства. За словами Ярослава Денисовича, майбутній директором буде той, хто матиме авторитет у буковинців та зможе ефективно працювати. Керівник ринку, згідно чинного законодавства, може бути призначений без проведення конкурсу, розпорядженням міського голови чи секретаря.

Інша ситуація стосовно управління освіти міської ради та департаменту житлово-комунального господарства – керівники цих підрозділів можуть бути призначені або через конкурс, або переведені з вищих посад, або якщо перебували в резерві керівних кадрів. За словами Ярослава Кушнірика, конкурс на заміщення вакантних посад головного освітянина та головного комунальника Чернівців «оголошено, претенденти є, прийом документів закінчено». Як лишень голова конкурсної комісії після відпустки з’явиться на роботі, і департамент ЖКГ, і міська освіта отримають своїх керівників.

Джерело: molbuk.ua та chas.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Звісно, що згоди перевізників не буде. Тепер відкати знову потрібно давати, а ще й проїзні... накладно. 

avatar

Наталія Володимирівна

25 квітня 2014 21:19