Ошукані інвестори новобудов у Чернівцях шукали правди під стінами Верховної Ради у Києві

Ошукані інвестори новобудов у Чернівцях шукали правди під стінами Верховної Ради у Києві

04.02.2020, 19:02

Біля Верховної Ради сьогодні, 4 лютого, мітингують ошукані інвестори новобудов із різних міст України.

Серед мітингувальників є група із Чернівців із плакатами "Чернівці потопають в недобудовах!". Про це повідомляє видання "Кореспондент".

Світлина від Олени Лис.

- На старті 3-ої сесії біля Верховної Ради люди вийшли на акцію проти недобросовісних забудовників, - розповів народний депутат України Георгій Мазурашу. - Є там і чернівецькі постраждалі. Поспілкувався з житловими інвесторами, які шукають забудовника Немерюка Андрія (і Валентину). Вони «нашуміли» навколо ТЦ «Проспект». Тепер люди зачекались здачі в експлуатацію секцій «Оазису Буковини», які мали бути здані у 2016 році, під час крайньої зустрічі з інвесторами п. Немерюк, як зазначають земляки, пообіцяв здати 2 секції влітку 2019 року, але віз і нині там...

- Ще, кажуть, забудовник судиться з міською радою навколо пайового внеску 4% (ніби стверджує, що не його підпис, і сподівпюається уникнути цього внеску, який скасований з 2021 р).

- Інвестори вже зустрічались з колегою Олена Лис. Якщо я зможу теж чимось посприяти, - залюбки це зроблю. А взагалі порада всім, хто купує таким чином житло, - дуже уважно приглядайтесь до тих, з ким підписуєте договори... Краще мати справу з фірмами, які мають позитивну історію, здані без пригод об‘єкти...

Світлина від Олени Лис.

- Зустрілася із інвесторами ЖК «Оазис Буковини», які приїхали на акцію проти недобросовісних забудовників, - розповіла у свою чергу народна депутатка України Олена Лис. 

- Ці чернівчани 4 роки чекають здачі в експлуатацію будинків, у зведення яких інвестували.

- Люди розповіли, що спершу дати здачі переносили, а через деякий час вони взагалі втратили контакт із забудовниками – Немерюком Андрієм та Валентиною, які крім цього будівництва, скандально відомі ще й у зведенні житла на вул. Рівненській та ТЦ «Проспект».

- Загалом в Україні вважаються проблемними більше 150 об’єктів житлового будівництва.

- Тож для вирішення цієї пробеми напрацьований законопроект, який повинен комплексно врегулювати проблемні питання та забезпечити завершення будівництва проблемних об'єктів шляхом:

- можливості здійснення органами місцевого самоврядування повноважень щодо формування переліків проблемних об'єктів та вжиття заходів щодо їх добудови, а також організації зборів вкладників з метою прийняття відповідного рішення;

- можливості проведення конкурсу з вибору нового замовника, який завершить добудову проблемного об'єкта, і вилучення цього об'єкта разом із земельною ділянкою для завершення будівництва;

- економічних стимулів для завершення будівництва новими замовниками і можливих джерел фінансування добудови.

- А поки триває робота над законопроектом, особисто беру на контроль ситуацію із здачею в експлуатацію секції «Оазису Буковини».

- І сподіваюся, що забудовник зустрінеться з інвесторами раніше, ніж його оголосять в розшук правоохоронні органи, - підсумувала Олена Лис. 

Світлина від Олени Лис.

"Протестувальники відрекомендувалися інвесторами будівництва житлових комплексів, які в столиці й в Україні зводить банк Аркада. Під Раду приїхали мешканці Рівного та Чернівців. Вони вимагають повернути їм вкладені гроші", - йдеться в повідомленні.

Учасники мітингу тримали плакати з вимогами закінчити довгобуди або повернути гроші вкладникам. "Досить нас дурити - обіцяли, значить добудовують", "Доступне житло" - афера", "Аркадо, виконуй договір, досить тримати нас в заручниках", "Стоп кладовищу недобудов в Україні".

"Банк Аркада і пов'язані з ним забудовники не можуть вчасно здати житло інвесторам. Аркада судиться з київською владою, яка оспорює законність виділення банку земельних ділянок. Забудовник, пов'язаний з банком, намагається відсудити з бюджету Києва 365 млн грн", - пише видання.

Також зазначається, що основний власник Аркади Костянтин Паливода. ГПУ і ДБР підозрюють Паливоду в привласненні 330 млн грн грошей вкладників.

Група чернівчан мітингує під стінами Ради: вимагають повернути кошти за недобудоване житло
Група чернівчан мітингує під стінами Ради: вимагають повернути кошти за недобудоване житло
1