Патріотичні слухання  'Майдан: до і після' та виставку-реквієм «Героям Небесної Сотні присвячується…» організували бібліотекарі для молоді

Патріотичні слухання "Майдан: до і після" та виставку-реквієм «Героям Небесної Сотні присвячується…» організували бібліотекарі для молоді

21.11.2018, 19:52

На абонементі юнацького філіалу ЧОУНБ ім. М.Івасюка з 12 по 16 листопада проходили патріотичні слухання для молоді "Майдан: до і після" (до Дня Революції Гідності і Свободи).

Протягом тижня бібліотекар Христина Олегівна Мацків проводила калейдоскоп літературних творів із виставки-реквієму. Вона зачитувала слухачам уривки із художніх творів.

 15 листопада о 14 год.30 хв. на абонементі юнацького філіалу обласної універсальної наукової бібліотеки ім.М.Івасюка відбулася героїко-патріотична година - хроніка подій "Життя на лінії вогню". Відкрила вечір ведуча Катерина Бочкарьова, яка ознайомила присутніх з історією виникнення цього свята.

 Перед старшокласниками ЗОШ №20 і ЗОШ №2 виступив голова громадської організації Чернівецької міської спілки учасників ветеранів і інвалідів АТО та їх сімей, учасник АТО Рубін Валентин Ігорович, який поділився спогадами про Майдан, і розповів про нелегке життя захисників нашої землі на Сході.

 З цікавістю присутні слухали буковинського письменника, перекладача, члена Національної спілки письменників України Василя Васильовича Васкана, який зачитав свою поезію про учасників Майдану та АТО.

 Олександр Іванович Довбуш, відомий зв’язківець, військовий, поет та член національної спілки письменників прочитав свою новелу «Снайпер» і продекламував власну поезію «Рефлексія виходу з бою».

 Також на захід завітав молодий юнак, патріот нашої країни Володимир Вічестий, підготувавши для слухачів поетичну композицію про захисників нашої Батьківщини.

Патріотичну поезію продекламували для присутніх учні ЗОШ №2 Барбакар Максим, Гульчак Дмитро та Немеш Вікторія. Присутніх зворушили пісні «Я не хочу гратись у війну» та «Лист солдату» у виконанні Максима.

 Бібліотекарі абонемента організували виставку-реквієм «Героям Небесної Сотні присвячується…».

 ДОВІДКОВО:

 Сьогодні українська держава та її громадяни переживають складні часи. У кожному серці – невимовна тривога та біль. На часі, як ніколи, - патріотичне виховання. Сучасний молодий українець повинен позиціонувати себе справжнім європейцем, який сповідує демократичне суспільство.

День Гідності і Свободи – свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

1