Депутати міськради нарешті дозріли до ідеї, яку Бурбак пропонував ще два роки тому

Депутати міськради нарешті дозріли до ідеї, яку Бурбак пропонував ще два роки тому

21.02.2018, 19:51

Щойно всі керівники депутатських фракцій Чернівецької міської ради підписали Меморандум про пріоритети розвитку комунальноі? сфери м. Чернівці на 2018 р. 

Це важливий крок для Чернівців, бо хоча з бюджету постійно виділяють кошти на підтримку житлово-комунального господарства, через відсутність чітких пріоритетів вони зазвичай спрямовувались на вирішення місцевих завдань, у той час, як загальноміські проблеми залишались осторонь, - прокоментував підписання депутат Михайло Яринич. 

Я ініціював створення такого Меморандуму та вніс пропозицію виділити 100 мільйонів гривень на капітальний ремонт доріг у Чернівцях. Мій колега Юрій Бурега також запропонував виділити 50 мільйонів на придбання електротранспорту. 

Сподіваюсь, міський голова Олексій Каспрук також долучаться до підписання Меморандуму після його детальнішого вивчення.

Вірю, що спільна робота зробить наше місто кращим!

Це вже не перший приклад того, що депутати міської ради, якщо відкинуть політичні амбіції, здатні домовлятися і між собою, і з міським головою. Так, це лише меморандум, але все одно крок вперед. Приємно, що дослухалися й до моєї думки, - прокоментував документ депутат Василь Максимюк. 

Нагадаємо, ініціативу виділити одразу 100 мільйонів гривень на ремонт чернівецьких доріг народний депутат України озвучив вже кілька років тому, проте досі депутати Чернівецької міської ради відмовлялися його почути. 

В інтерв'ю «Якісним дорогам бути!» (31.05.2016, 22:18) Максим Бурбак, зокрема, заявив

Максим Бурбак : «Якісним дорогам бути!»

"Звичайно процес ремонту міських доріг міг би проходити швидше. Завдячуючи бюджетній децентралізації, запровадженої Урядом Яценюка місто отримало 193 млн. понадпланових коштів. Я пропонував Каспруку і депутатам виділити 100 млн. грн. на дороги Чернівців. За це подякував би кожний водій і кожен пасажир. Та міські депутати 3 місяці ніяк не могли поділити ці кошти. В результаті подрібнили суми, та порозбирали на окремі округи, на об’єкти, далеко, не першочергової важливості. Зокрема, на окрузі одного з депутатів, вліпили гроші в тротуар, яким майже ніхто не ходить. Тротуар красивий, милує око, а людей немає, тому що місце таке, ну не прохідне. (сміється). Прикро, що деякі депутати, напевне, думають лише про власний піар, але за гроші всіх містян.

Світлина від Vasyl Maksymiuk.

 

1