Григорій Тіміш переймав досвід Львівщини зі збереження лісу

Григорій Тіміш переймав досвід Львівщини зі збереження лісу

14.02.2018, 00:17

Народний депутат України Григорій Тіміш взяв участь у виїзному засіданні комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України до Львівської області. Тема засідання - «Реформування лісової галузі України»

 - Як депутат-мажоритарник не міг пропустити цей захід, - розповів Григорій Тіміш. - Лунає багато гасел і закликів щодо потреби збереження лісових масивів, однак мало хто говорить про  відновлення лісів. І не просто відновлення, а якісне відтворення лісів з використанням найсучасніших технологій і нових підходів до процесу. На держпідприємстві «Львівський лісовий селекційно-насіневий центр» побачили новий, нестандартний підхід до збереження насіння, ознайомились із сучасною технологією вирощування садівного матеріалу.

- Інша проблема - суцільні рубки великих територій лісів.  Часто це викликає занепокоєння місцевого населення, з подібними ситуаціями мені теж доводиться стикатись на окрузі, - продовжив парламентар. - Люди добре знають і розуміють, що головна функція лісів - екологічна: водоохоронна, захисна, санітарно-гігієнічна, оздоровча, рекреаційна і тільки в останню чергу -  економічна. Лісова галузь відіграє особливу роль в життєдіяльності і економіці Чернівецької області, мого буковинського округу.  Тому для мене важливо було почути позицію колег з комітету АПК щодо продовження мораторію на вивіз необробленої деревини за кордон, не менш важливим також було дізнатись про подальшу долю держлісгоспів, яке ставлення комітету до того, що пропонують урядовці у питанні реформовуання лісової галузі.

1