Польський диригент у Чернівцях одягнув вишиванку на знак українсько-польської дружби

Польський диригент у Чернівцях одягнув вишиванку на знак українсько-польської дружби

10.02.2018, 11:06

Нагадаємо, 9-го лютого 2018р. у залі Чернівецької обласної філармонії ім. Д.Гнатюка відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру, а за диригентським пультом стояв відомий музикант з Польщі - Кшиштоф Камінскі. Символічно, що й розпочалася програма твором польського композитора Генріка Чижа - «Canzona di Barocco» для оркестру, далі прозвучали соната для фаготу з оркестром Гальярда (соліст – Олександр Конєв), «Половецькі танці» з опери «Князь Ігор» Олександра Бородіна і на завершення концерту пролунала симфонія №2 Сергія Рахманінова.

- Чернівецький симфонічний оркестр був просто надпрофесійним! І один із найкращих диригентів, які були у Чернівцях - Кшиштоф Камінскі з Польщі під час Симфонії 2 Сергія Рахманінова диригує у вишиванці, яку купив днями - для того, аби продемонструвати: українсько-польська дружба існує, принаймні між музикантами і пересічними людьми точно, - поділилася враженнями журналістка Наталя Фещук.

Справді сьогодні було велике музичне дійство, оркестр під орудою маестро Кшиштофа Камінські віртуозно виконав надскладні музичні твори особливо Другу симфонію С. Рахманінова, - додав професор Тарас Івасютин. 

1