Бурбак хоче позбавити Бескупського й Козака інструментів в гальмуванні реформи децентралізації на Сокирянщині

Бурбак хоче позбавити Бескупського й Козака інструментів в гальмуванні реформи децентралізації на Сокирянщині

06.02.2018, 22:17

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин сьогодні не прийняли. Жодного з трьох законопроектів.

- Але ця робота, впевнений, буде продовжена, - переконаний голова парламентської фракції "Народного фронту", народний депутат України Максим Бурбак.  - І об'єднані територіальні громади отримають землі за межами населених пунктів у свою власність. Це буде додатковим стимулом до об'єднання. Жоден ретроград-чиновник на місцях не отримає додаткових інструментів в гальмуванні реформи. Навів приклад Сокирянського району. Це чітка позиція Народного Фронту. Реформу по децентралізації влади не спинити. Далі буде ...

 ДОВІДКОВО:

 26 ОТГ Чернівецької області отримають у власність 14 тис. га

Нещодавно на засіданні Уряду прийнято Розпорядження  "Про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад".

Держгеокадастру доручено забезпечити формування земельних ділянок шляхом проведення їх інвентаризації та передати у комунальні власність ОТГ. 

До того, як ділянки будуть передані ОТГ, управління ними Держгеокадастр здійснюватиме виключно за погодженням з  органом місцевого самоврядування відповідної громади.

 За даними Держгеокадастру у віддання 26 ОТГ нашої області можуть перейти приблизно 14 тисяч гектарів земель.

Планують, що передачу земель ОТГ здійснюватимуть за наступним алгоритмом:

– клопотання ОТГ до Управління Держгеокадастру щодо проведення інвентаризації земель, що не були передані в користування;

– здійснення інвентаризації;

– реєстрація в кадастрі;

– передача.

Держгеокадастр створив спеціальний сайт http://otg.land.gov.ua , на якому буде відображена вся інформація щодо передачі земель ОТГ. 

Планується що перша передача земель державної власності за межами населеного пункту відбудеться у березні 2018 року.

Варто відзначити, що Асоціація міст послідовно і наполегливо відстоювала позицію щодо необхідності передачі земель поза межами населених пунктів об'єднаним громадам, що  забезпечить наповнення бюджетів ОТГ та сприятиме їх просторовому розвитку.

 Прес – служба Офісу реформ Чернівецького РВ АМУ

1


КОМЕНТАРІ (1)

вот дебіл поставив. свого приховані в геокадастр а вині Козак з Безкупським які ніякого відношення до розподілу земель не мають    треба лікувати   Нічого. Коро Юля вилічить

avatar

Окиряни скоро Юля вилічить

07 лютого 2018 22:27