На Буковину автомобілем їдуть міністри освіти і науки та закордонних справ. Програма візиту

На Буковину автомобілем їдуть міністри освіти і науки та закордонних справ. Програма візиту

10.01.2018, 23:05

11 січня 2018 року у Чернівцях відбудеться зустріч Міністрів закордонних справ України Павла Клімкіна та Румунії Теодора Мелешкану.

Також цього дня Чернівецьку область з робочим візитом відвідає Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
 
Очікується, що за участю Міністра закордонних справ України П. Клімкіна, Міністра закордонних справ Румунії Т. Мелешкану Міністра освіти і науки України Л. Гриневич, місцевої виконавчої влади відбудеться урочисте відкриття новозбудованої Йорданештської загальноосвітньої школи I–III ступенів. Початок о 09.00.
 
Одразу після урочистої частини відбудеться підхід до преси Лілії Гриневич.

Керівники зовнішньополітичних відомств України та Румунії планують обговорити широке коло питань двосторонньої співпраці на міждержавному та регіональному рівнях.

Очікується, що Міністри також обговорять питання забезпечення освітніх прав румунської національної меншини та імплементації положень нового Закону України «Про освіту» з урахуванням висновків Венеціанської комісії.

Передбачається зустріч керівників дипломатії України та Румунії з керівництвом Чернівецької обласної державної адміністрації та міста Чернівці, а також представниками активу румунської громади області.

Орієнтовно о 10.45 - в Чернівецькій обласній державній адміністрації (каб. 301, мала зала засідань) Павло Клімкін поспілкується з пресою.
 
За результатами офіційної зустрічі міністрів закордонних справ України та Румунії у форматі віч-на-вічта переговорів у складі делегацій о 12.30 - у (каб. 301, мала зала засідань, ОДА) передбачається проведення спільної прес-конференції Павла Клімкіна та Теодора Мелешкану.
 
Також 11 січня о 14.20 Міністри закордонних справ України та Румунії спільно з Міністром освіти і науки України покладуть квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та Міхаю Емінеску (м. Чернівці, вул. Йосипа Главки, 20, вул. Університетська,7).
 
Через складні погодні умови сьогодні ввечері скасували авіарейс з Києва, яким мали прилетіти до Чернівців міністр закордонних справ України Павло Клімкін та міністр освіти України Лілія Гриневич.

Про це Клімкін повідомив у своєму Twitter.

Він зазначив, що разом з міністром Гриневич вирушив до Чернівців автомобілем, "щоб встигнути зустріти румунських колег та друзів на Буковині як запланували".

1