Кубів і Бурбак зберегли для Буковини  4 млн  євро на під’їзні шляхи до кордону, які Румунія планувала перекинути на Одещину  (+ВІДЕО)

Кубів і Бурбак зберегли для Буковини 4 млн євро на під’їзні шляхи до кордону, які Румунія планувала перекинути на Одещину (+ВІДЕО)

26.12.2017, 16:16

Будівництво під’їзних шляхів до КПП "Красноїльськзагальною вартістю понад 4 млн  євро стало можливим, значною мірою, завдяки спільним зусиллям першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України  Степана Кубіва і народного депутата України Максима Бурбака. 

Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, відповідаючи на питання BukNews.  

За словами посадовця, Чернівецька область мало не втратила шанс реалізувати дане будівництво у рамках проекту "Покращення транскордонної інфраструктури – Відкриті ворота до Європи", яку включено до основного переліку великих інфраструктурних проектів у рамках Спільної операційної програми "Румунія-Україна 2014-2020". 

Основною причиною цього було те, що на  Буковині досі не закінчено будівництво КПП "Дяківці" і "Красноїльськ" -  кошти виділив ЄС і об'єкти мали буди завершені в 2016 році, але цього все ще не зроблено.

Для румунських партнерів не мало принципового значення, на які саме під’їзні шляхи витратити ці понад 4 млн  євро: побудувати дороги до кордону в Чернівецькій чи Одеській області

За словами Олександра Фищука він прямо запитав у голови повітової ради сусіднього Сучавського повіту (Румунія) пана Георге Флутура про те, чому  румунська сторона фактично відмовилася від такого будівництва на території Чернівецької області і віддала перевагу Одеській. 

- Мені не зрозуміла позиція румунської сторони, - сказав Олександр Фищук. - Замість того, щоб підтримати наш спільний проект, адже і наша, і румунська сторона мають по одному голосу і могли спільно узгодити це питання, румунська сторона ухвалила дуже дивну пропозицію перенести спорудження під’їзних шляхів в іншу область.  

Тільки дякуючи принциповій позиції першого віце-прем'єр-міністра України - міністра економічного розвитку і торгівлі України  Степана Кубіва і народного депутата України Максима Бурбака вдалося переконати Європейську Комісію погодити проектну пропозицію від Чернівецької області. 

У свою чергу керівництво ДФС України - служби, яка споруджує КПП "Красноїльськ",  надало гарантії, що  роботи на КПП нарешті завершать в першому півріччі  2018 року

1


КОМЕНТАРІ (2)

А  чого  тут не зрозумылого" ?  Пан  Флутура  баче,  що  Буковині  КПП, дороги, мости, підходи  до кордону,...не  потрібні.  САД, Облавтодор, підрядники,... без  копійки  грошей (на  рік держава   на 4500км. доріг  гахнула  "аж 79млн") намагаються  щось  зробити,  а ОДА митні  гроші  квасить  в  Ощадбанку.  І тихенько  принишкли язикаті депутати- Бурбак-Тіміш-Федорук-....  Румуни, люди  розумні,  толерантні (це у нас Мунтян-мутант),  а  тому  і  мовчали.

avatar

Левон

26 грудня 2017 17:28

Ложь!!!  Просто,  умные  одесситы, видя  отсутствие  возможностей  ОСВОИТЬ  ДЕНЬГИ,  уступили  их  бестолковым  политикам  с  Буковины.  Какой ДУРАК  берет  на  освоение  средства  после  августа?   А  здесь -ДЕКАБРЬ!  Идиоты. Уверена,  расхлебывать  эпопею с неисползованными деньгами,  да еще  от Румынии,  будут  дорожники.  Их  заставят  подписать не выполненные  объемы,  перечислят   деньги,  а  потом  потянут  дорожников  в суды! Мафия  НФ  -в  работе!

avatar

НВ

28 грудня 2017 09:36