Видатки на утримання апарату обласної ради зросли порівняно з 2017 року вдвічі: з 6 млн гривень до 12 млн

Видатки на утримання апарату обласної ради зросли порівняно з 2017 року вдвічі: з 6 млн гривень до 12 млн

21.12.2017, 14:13

Депутати обласної ради не проголосували за бюджет області на 2018 рік

ЗА - лише 26 депутатів з 41 присутнього в залі.

Щойно провалили обласний бюджет!!! Голоси: "Батьківщина" - 0, "Свобода" - 0, "Укроп" - 1, "Опоблок"- 1, " Самопоміч" - 4 А люди хай думають, кого далі вибирати, - написала у ФБ депутат облради Ольга Кобевко

Нагадаємо, у цьогорічному бюджеті Чернівецької області найбільше грошей заплановано на охорону здоров'я і освіту, найменше - на спорт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат від БПП-"Солідарність" пригрозив позовом Чернівецькій обласній раді, якщо його колеги відволікатимуться на дурниці

У Чернівецькій обласній раді у перерві чергової сесії виник конфлікт між депутатом фракції БПП Михайлом Березовським та представником "Самопомочі" Михайлом Чорнеєм.

Під час обговорення проекту бюджету на 2018 рік Березовський критично висловився про виступ Чорнея.

Пізніше у коридорі депутат "Самопомочі" підійшов до Березовського та намагаючись із ним з’ясувати стосунки, кричав та штовхався.

Присутні в коридорі люди розборонили депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак звинуватив Мунтяна у «роздутті» апарату Чернівецької облради (+ВІДЕО)

Депутати найбільше дискутували щодо видатків на апарат обласної ради. 

Як інформує журналіст ІА АСС, запропоновані видатки на утримання апарату обласної ради зросли порівняно з 2017 року вдвічі. З 6 млн гривень до 12 млн.

Заступник голови обласної ради, Василь Гостюк запропонував скоротити на 18% у відповідності з бюджетом 2017 року. Депутати не підтримали таке рішення.

Головна фінансистка області Анжела Дякова пояснила, що збільшення відбулося через підвищення заробітних плат працівникам облради.

Оскільки питання бюджету депутати прийняли лише за основу, а не в цілому, тому до його затвердження вони повернуться пізніше. 

Після цього оголосили перерву. Наразі невідомо, чи планують депутати повертатися до розгляду питання обласного бюджету-2018 сьогодні.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якщо такі шмаровози як Мельничук і Маковецька отримують по 30 тисяч, то ніякий бюджет не витримає. Де ж це, людці мізерні, бачено, що ви себе так високо оцінили!?

avatar

михель

21 грудня 2017 19:29