Міністр закордонних справ України у січні зустрінеться в Чернівцях з міністром закордонних справ Румунії

Міністр закордонних справ України у січні зустрінеться в Чернівцях з міністром закордонних справ Румунії

18.12.2017, 19:07

Министр иностранных дел Украины Павел Климкин намерен встретиться в январе 2018 года в Черновцах с министром иностранных дел Румынии Теодором Мелешкану.

 "Именно в Черновцах уже в январе буду говорить с Теодором Мелешкану о дальнейшем сотрудничестве", - написал П.Климкин на своей странице в соцсети Facebook в понедельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каспрук і Клімкін засудили викрадення прапорів ЄС та Румунії з культурного центру у Чернівцях

 Глава украинского внешнеполитического ведомства также осудил срыв неизвестными флагов со здания румынского культурного центра в субботу. "Решительно осуждаю акт вандализма в румынском культурном центре "Eudoxiu Hurmuzachi" в Черновцах. Провокациями не удастся нас поссорить и остановить диалог в пользу обоих народов", - написал П.Климкин.

  Ранее ряд СМИ сообщили об инциденте в Черновцах: четверо неизвестных молодых людей 16 декабря сняли и похитили флаги Румынии и Европейского Союза с флагштоков, установленных на здании Румынского культурного центра им.Евдоксия Гурмузаки на ул.Кобылянской. Акт вандализма был зафиксирован камерами видеонаблюдения. Президент культурного центра Василе Терицану заявил, что это сделали представители украинских националистических сил. В полиции утверждают, что вандалы – жители Глыбоцкого района, флаги сняли на спор и политического мотива в их действиях нет.

Джерело: http://interfax.com.ua

ДОВІДКОВО:

У Чернівцях поліція відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення прапорів ЄС та Румунії з фасаду будівлі румунського культурного центру.

Про це йдеться у повідомлення прес-служби ГУ НП в області. 

Зазначається, що правоохоронці викрили хлопця, який у ніч на 16 грудня викрав вказані прапори.

"Отримавши інформацію про скоєння крадіжки, працівники Чернівецького відділу поліції відпрацювали коло осіб, котрі могли бути причетними до вчинення даного злочину. Вже невдовзі правоохоронці встановили особу правопорушника – 18-річного жителя Чернівецької області", - йдеться у повідомленні.



Як пояснив поліцейським парубок, прогулючись вночі з друзями по вулиці О. Кобилянської, він побився об заклад, що зможе здерти стяги. Поки хлопець здійснював крадіжку, його товариші фіксували правопорушення на мобільні телефони.

За фактом крадіжки слідчі Чернівецького відділу поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Викрадені прапори правоохоронці у парубка вилучили. На даний час тривають слідчі дії, встановлюється сума завданих збитків.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Молдовани з Глибоцького району зняли румунський прапор.

До чого тут "представители украинских националистических сил"?

avatar

Знаючий

18 грудня 2017 19:20