У Багринівці за сприяння нардепа Тіміша відремонтували місцевий медичний заклад

У Багринівці за сприяння нардепа Тіміша відремонтували місцевий медичний заклад

15.12.2017, 17:35

Ще одна перемога для невеличкого буковинського села Багринівка. Місцевий медичний заклад ожив після ремонту, проведеного за рахунок субвенції з державного бюджету у сумі 178 тис. грн., виділеної за сприяння народного депутата України Григорія Тіміша, та співфінансування районної влади в розмірі 50 тис. грн. За ці кошти будівельникам вдалося капітально відремонтувати покрівлю, освіжити медичні кабінети, оснастити їх новим, сучасним обладнанням.

Це черговий медичний заклад Глибоцького району, де створено належні умови для роботи з надання медичних послуг населенню. Під час урочистостей з нагоди відкриття, керівник галузі  Марія Лазарівна Мельничук відзначила усіх причетних до цієї доброї справи  - від будівельників до членів трудового колективу, які спільно  день і ніч готували заклад до відкриття.

- Сьогодні питання отримання сільськими мешканцями медичної допомоги – це питання одноразового вкладення інвестицій, - каже народний депутат України Григорій Тіміш. - Інвестор піде в село з медичним проектом тільки після реалізації своїх ідей в містах, де йому це вигідніше і легше зробити. Тому  разом маємо створити умови для розвитку сільської медицини. Відповідно до курсу реформ, держава прийняла рішення про виділення за два роки  щонайменше п'яти мільярдів гривень на підсилення інфраструктури на селі. 

За останні роки Багринівка справді стала гарнішою: свіжі ремонти фасадів і відремонтовані покрівлі дитсадка, школи, будинку культури, сільради, гарно відремонтована церква тощо. Усе це засвідчує позитивні зрушення. Молодь повертається в село і вкладає ресурси в будівництво, кількість дітей в школі збільшується, місцеві парафіяни будують біля храму села притулок для утримання хворих діток. Туристові, який  заверне сюди з Білої Криниці, є що побачити в місцевому шкільному музеї, який зібрав директор місцевої школи Михайло Акатріні. Потенційним інвесторам буде цікава тема місцевих покладів мінеральних вод з лікувальними властивостями урочища Саратурь (S?r?turi).

Світлина від Григорія Тіміша.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Гора  народила  мишу!  Так і  тут.  Тиміш в  місяць  пропиває  більшу суму бюджетних  грошей,  ніж ця.  Три роки сидів без  рухів,  а  тут  "запрацював".  До  чого би це?  Хоче знову  проскочити  в  депутати?  ЗАСЬ!!!

avatar

Йося

15 грудня 2017 18:40