Два сучасні кінотеатри Чернівців покажуть 'Кіборгів' - один після ремонту зали,  інший о 10.30 в суботу та неділю

Два сучасні кінотеатри Чернівців покажуть "Кіборгів" - один після ремонту зали, інший о 10.30 в суботу та неділю

08.12.2017, 16:45

Розповсюджена у всеукраїнських ЗМІ інформація про те, що Кінопалац "Чернівці"  та палац кіно імені О. Кобилянської відмовився запустити в прокат військову драму про бійців АТО "Кіборги", не відповідає дійсності. 

Про це повідомили у вказаних кінотеатрах, пише molbuk.ua
 
"До нас не звертались з пропозицією щодо показу цього фільму, - заявив директор Головного широкоформатного кінотеатру вищого розряду "Чернівці" Руслан Зварун. – Окрім того, зараз у нас триває плановий ремонт великої глядацької зали. Тож я заздалегідь повідомив продюсерські компанії, що тимчасово всі кінопокази тут призупинені.  Коли завершиться ремонт, ми зможемо показати цей фільм".

У палаці кіно імені О. Кобилянської зазначили, що від показу “Кіборгів” не відмовлялися. Покази будуть у суботу та неділю о 10.30 у великому залі палаці кіно. 

“Ми не відмовлялися від показу цього фільму. У нас буде два сеанси у суботу та неділю. Афіша про сеанс є на сайті та на дверях кінотеатру. Фільм “Кіборги” будуть демонструвати лише два дні, бо так домовилися з дистриб’ютором”, - сказали у кінотеатрі.

Про те, звідки з’явилася інформація, що від “Кіборгів” відмовилися, у палаці кіно не змогли прокоментувати. Щоправда, ще сьогодні вранці на дверях кінотеатру афіші про “Кіборгів” не було. 
 
Наразі цей фільм демонструється у двох інших кінотеатрах міста.

Раніше продюсерка фільму "Кіборги" Іванна Дядюра заявила, що Кінопалац "Чернівці" увійшов до числа кінотеатрів, які відмовились від показу цієї стрічки.

Два сучасні кінотеатри Чернівців —і мені Ольги Кобилянської та «Кінопалац» – відмовилися брати фільм Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги» у прокат, повідомила продюсерка фільму Іванна Дядюра, коментуючи досвід продюсування в Україні та особливості прокату нового фільму.

«Для прокату на екранах України випущено 158 копій “Кіборгів”. Якщо порівнювати, то, наприклад, фентезі “Сторожова застава” — 149 кінотеатрів, кінокомедія “DZIDZIO контрабас” – 154 кінотеатри. Разом з тим, не всі кінотеатри відгукуються на пропозицію пустити в прокат складну військову драму. Наприклад, у Чернівцях є два сучасних кінотеатри – імені Ольги Кобилянської та “Кінопалац”. Вони відмовилися брати “Кіборгів” у прокат», – сказала продюсерка в інтерв’ю «Дзеркалу тижня. Україна».

При цьому, за словами Дядюри, відмова не була нічим мотивована. «Ми їм спочатку писали письмові запити, дзвонили. Але там просто перестали брати слухавку і відповідати. І ось, мабуть, таких відвертих бойкотів “Кіборгів” більше в Україні ніде і не було», – додала продюсерка.

Нагадаємо, в український прокат фільм «Кіборги» Ахтема Сеїтаблаєва вийшов 7 грудня. До цього був цикл презентацій в Маріуполі, Запоріжжі, Дніпрі, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, а офіційна прем’єра картини відбулася 6 грудня в Києві.

 Фільм "Кіборги" присвячений захисникам Донецького аеропорту. Він став одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Виробництвом займалася кінокомпанія "Ідас-філм". Зйомки відбувалися взимку-навесні 2017 року. Загальний бюджет фільму – близько 48 млн грн, половину з них надало Держкіно. Режисер стрічки – Ахтем Сеітабалаєв, автор сценарію – Наталія Ворожбит, продюсер – Іванна Дядюра, оператор-постановник – Юрій Широкий прокат розпочався 7 грудня, прокатна компанія – Ukrainian Film Distribution.

1