Арсеній Яценюк заявив, що 'Народний фронт' піде на президентські та парламентські вибори (ОНОВЛЕНО)

Арсеній Яценюк заявив, що "Народний фронт" піде на президентські та парламентські вибори (ОНОВЛЕНО)

11.11.2017, 14:13

У суботу, 11 листопада, у Києві відбувається з’їзд політичної партії «Народний фронт».

У програмі з’їзду - звіт за результатами діяльності та основні напрямки діяльності партії на майбутнє.

- Радий вітати колег, друзів, партнерів та усіх присутніх на з’їзді партії «Народний фронт»! У складні часи, коли нас критикували за все, ми не здалися. Наша команда не розпалася. Народний фронт, Ви проявили велику силу волі і характеру. Це ще один початок. Попереду складна робота, і в цій роботі нам треба йти разом.

- Наше завдання – виконати нашу програму реформ, яка необхідна для країни. Виконати і в 2019 році піти на президентські вибори, піти на парламентські вибори. І нас оцінять люди. Нам є що сказати. Їм також є що нам сказати. Але така доля кожного політика. Це не конкурс на найкрасивіших чи найяскравіших. Це конкурс політичної відповідальності. В політиці, як і в нашому житті, немає святих. Але в нашій країні і в нашій політичній системі є відповідальні люди, які інколи припускаються помилок, які їх виправляють, але які знають що робити, вміють робити, мають цінності і власні переконання. І ці люди – це політична партія «Народний фронт», - заявив Арсеній Яценюк

- Найкраща гарантія безпеки для України – це членство в НАТО. Це також найкраща гарантія і для наших західних партнерів, адже сьогодні ми боронимо кордони Європейського Союзу і країн-членів Альянсу. Ми платимо життя українців за спокій в Європі. Нам потрібно відновити переговори і підписати план дій України щодо набуття членства в Альянсі, відповідно до рішення, прийнятого у 2008 році на саміті НАТО в Бухаресті.

- Пріоритети Народний фронт на 2018 і 2019 рік – це, беззаперечно, членство України в ЄС і в НАТО. Згадайте, хто вірив у те, що Україна матиме безвізовий режим? Але це сталося. Тому що ми разом із європейськими партнерами прийняли дорожню карту, як запровадити безвіз. Ми звертаємося до наших партнерів по Євросоюзу: дайте нам чіткий план, запропонуйте такий самий варіант для членства України в ЄС, - сказав Арсеній Яценюк

Антиукраїнська політика окремих радикальних сил в Європі – неприпустима. Не можна використовувати національні травми, травми на серці кожної нашої нації в своїх вузькопартійних політичних інтересах.

 Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

У з'їзді беруть участь лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк, Секретар РНБО Олександр Турчинов, Голова Верховної Ради Андрій Парубій, народні депутати на чолі з керівником фракції НФ Максимом Бурбаком, керівники обласних партійних організацій і делегати з усіх регіонів України.

Також присутні члени уряду від "Народного фронту": міністр МВС Арсен Аваков, міністр юстиції Павло Петренко, міністр освіти Лілія Гриневич, міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр екології Остап Семерак, міністр молоді і спорту Ігор Жданов, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Бурбак: Жодного питання щодо об'єднання з іншими політичними силами в порядку денному з'їзду партії не стоїть (відео)

Для розвитку та захисту України необхідна консолідація всіх відповідальних, патріотичних сил країни. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов, виступаючи на з'їзді партії "Народний фронт", що проходить у суботу в Києві.

За його словами, зволікання з рішучими діями з розбудови сильної Української держави уможливило збільшення впливу популістських та радикальних політичних сил, “зростання рейдерства і безкарного насильства, ерозію монополії держави на легітимне застосування сили, виникнення політизованих парамілітарних утворень”.

“Сьогодні ресурс декларацій, косметичних реформ і напівкроків вже вичерпаний. Або будуть запропоновані та реалізовані нові підходи до вирішення системних проблем, або втілиться підготовлений Кремлем руйнівний для країни сценарій”, - наголосив він.

Турчинов підкреслив, що єдиною реалістичною альтернативою цьому руйнівному сценарію “є консолідація всіх відповідальних, патріотичних сил країни навколо чинних засад конституційного ладу, ідеї керованої модернізації держави на засадах політичної й економічної свободи, оздоровлення на цій основі усієї системи суспільних відносин”.

Окрім того, він наголосив, що у фокусі суспільної уваги повинні бути проблеми сьогодення і майбутнього, а не минулого. “Потрібні реалізм і відвертість в оцінці ситуації і пропонованих дій”, - сказав Секретар РНБО. 

“Варто припинити маніпулювання рожевими ілюзіями «світлого європейського майбутнього вже сьогодні», усвідомлюючи, що мрія про Україну в Європі - побудову вільного, справедливого і заможного суспільства, набуття європейських стандартів життя як головної мети євроінтеграції, - може втілитися лише завдяки важкій, послідовній і наполегливій праці усіх українців”, - зазначив Турчинов. 

“Приклад Реформації, яка відкрила перед Європою шлях до оновлення і розвитку 500 років тому, свідчить: позитивні зміни можуть відбуватися швидко і всеосяжно. Українське суспільство вже зробило неможливе - ми зупинили російську військову машину. І тепер все залежить від волі, рук і розуму українців”, - резюмував він.  
 

Світлина від BukNews.

Учасників зібрання привітали Голова Християнсько-демократичного союзу Німеччини, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Європейської Народної Партії Джозеф Доул та Голова «Громадянської платформи» Гжегож Схетина.

 «Від імені Християнсько-демократичного союзу Німеччини і від мене особисто прийміть сердечні вітання з Берліна з нагоди вашого національного партійного з"їзду», - йдеться в листі Голови Християнсько-демократичного союзу Німеччини, Федерального канцлера Німеччини.

 «Переконана, що «Народний фронт» своєю діяльністю робить вагомий внесок для демократії, свободи і незалежності. Бажаю вам сили і наснаги для виконання цих важливих завдань, що стоять перед вами, і усім делегатам - успішного партійного з"їзду», - написала Ангела Меркель.

  «Ми вітаємо багато важливих досягнень урядів України, які очолював лідер вашої партії з 2014 до 2016 року, і підтримуємо стрижневу роль, яку відіграє фракція «Народного Фронту» у парламентській коаліції. Ваш внесок у політичні зміни, економічну стабілізацію, забезпечення енергетичної незалежності України та військової оборони користується широким визнанням ваших європейських партнерів», - йдеться в листі Президента Європейської Народної Партії Джозефа Доула.

 «Як польський парламентарій, член польської влади і Міністр закордонних справ завжди намагався підтримувати Україну й українців у тих змаганнях з вірою у те, що Ви боретесь не лише за свої права, але й бороните всю Європу та її цінності, в тому числі й Польщу», - наголосив у своєму листі Голова «Громадянської платформи» Гжегож Схетина.

Світлина від BukNews.

1


КОМЕНТАРІ (8)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Охендовщина

11 листопада 2017 17:56

Курчат по осені рахують !!!

avatar

охендую

11 листопада 2017 20:50

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

11 листопада 2017 21:25

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

виборець

12 листопада 2017 10:34

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Чернівчанин

12 листопада 2017 14:01

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Костенюк

13 листопада 2017 10:02

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

Посылательшоколад

13 листопада 2017 19:51

Виходячи з коментарів,у людей дуже велика повага до діючеї партіїї та влади.

avatar

Факт

14 листопада 2017 11:55