Система відеонагляду у Калуші краща, ніж у Чернівцях

Система відеонагляду у Калуші краща, ніж у Чернівцях

15.08.2017, 19:29

Із квітня 2015 року у Калуші почали встановлювати камери відеоспостереження. Основною метою цього проекту є посилення безпеки калушан, захист важливих об’єктів міста та комунального майна, підтримка нормальної життєдіяльності міста, посилення безпеки дорожнього руху, підвищення рівня розкриття правопорушень.

Процес курує Калуське міське телебачення, де встановлено основний центр запису та зберігання інформації, інформують «Вікна».

Подібні системи відеонагляду встановлені і в інших містах, зокрема, Чернівцях, де днями побували члени робочої групи після наради у першого заступника міського голови Галини Романко щодо розробки проекту програми «Безпечне місто на 2017-2019 роки».

До робочої групи ввійшли начальник управління з надзвичайних ситуацій Ігор Головатчук, директор ДС «Калуське міське телебачення» Ігор Пробоїв, директор ТзОВ «ІТ Люкс» Володимир Микитин та депутат міської ради Юрій Тимків.

Основним завданням поїздки було ознайомитися з системою міського відеоспостереження Чернівців.

Юрій Тимків, порівнюючи чернівецьку систему відеоспостераження із калуською,  — зазначає:

«Опис самої системи гарний, а по факту — не дієво. Система відеоспостереження у Калуші набагато практичніша у використанні і не потребує потужного апаратного забезпечення».

Володимир Микитин дотримується тієї ж думки:

«Ми поїхали у Чернівці, щоб перейняти досвід, а насправді переконалися, що наша система практичніша у технічному плані і бюджетніша. Для порівняння – станом на 2015 рік Чернівці витратили вчетверо більше коштів на реалізацію проекту, ніж Калуш».

На даний момент у Калуші уже встановлено понад 40 камер відеонагляду, а ближчим часом планується встановити відеокамери, які зчитуватимуть номери авто.

Раніше йшлося, що на зупинках, ринках та у місцях масового скупчення людей у Калуші планують встановити відеокамери.

Цього року на закупівлю та встановлення камер з бюджету міста буде виділено 200 тисяч гривень. При цьому, у міській раді ще працюють над створенням спеціальної програми.

Джерело: http://vikna.if.ua/news/category/kl/2017/08/15/74371/view

1