Невикористані минулоріч кошти не пропали, а працюють на громаду Чернівців цього року

Невикористані минулоріч кошти не пропали, а працюють на громаду Чернівців цього року

21.10.2015, 17:09
Неосвоєні торік кошти працюють на громаду Чернівців у цьому році, їх використано за призначенням на ремонті доріг, соціальних установ.
 
Про це під час брифінгу 20 жовтня повідомила начальник фінансового управління міської ради Лівія Бамбуляк.
 
Вона також додала, що торік мали місце несвоєчасні розрахунки за виконані роботи через недостатність коштів на Єдиному казначейському рахунку,оскільки першочергово держава фінансувала видатки на зміцнення обороноздатності країни, виплату зарплат, оплату енергоносіїв. Окрім того, однією з причин затримки освоєння коштів спецфонду було обов’язковість перевірки фінансовою інспекцією достовірності обсягів заборгованості за капітальними видатками, що значно уповільнювало розрахунки за виконані роботи.

Окрім того, тимчасово вільні кошти, в тому числі передбачені на капітальні видатки, на період розробки проектно-кошторисної документації до початку будівельних робіт місто розміщує на депозитах у банках. Зокрема, цього року на депозиті в «Ощадбанку» було розміщено 65,0 млн. грн. – коштів загального фонду, 100,0 млн. грн. – бюджету розвитку. 

За розміщення в установах банків тимчасово вільних бюджетних коштів до міського бюджету отримано 3,4 млн. грн., за жовтень додатково планується отримати 2,7 млн. грн. (всього 6,1 млн. грн.).
 
БукІнфо (с)
1