Невідомі вандали знищили Алею Героїв Небесної Сотні в Чернівцях

Невідомі вандали знищили Алею Героїв Небесної Сотні в Чернівцях

08.12.2015, 13:45

У Чернівцях Алею Героїв Небесної Сотні із 22 магнолій знищили невідомі. Цю алею посадили пенсіонерки Людмила Краснова та Лідія Майстрюк у дворі свого будинку на вулиці Небесної Сотні, 19. 

Серед ночі поламали та висмикнули з землі усі саджанці. Ці магнолії Людмила Краснова вирощувала з насіння.

- Спершу ходила до Ботанічного саду, щоб мені пояснили, як правильно виростити магнолію. В результаті, за три роки виростила саджанці, - розповідає Л. Краснова. - Така була щаслива, наче якесь дитя народилося. Якби я була іншою, то продала би ті саджанці, та й мала купу грошей. Бо їх по 150 гривень продають.

Натомість жінка створила алею героїв, позначивши саджанці з обох сторін табличками "Алея Героїв Небесної Сотні"

- Я журюся, що мами, які втратили синів, бідолашні плачуть за тими синами, - каже пані Людмила. - Посадила. Думаю, хоч якась буде радість. 

"Як побачила, що саджанці понищили, то не спала всю ніч, плакала, - продовжує жінка. - Як можна бути таким тупим народом. То ж видно для кого посаджено. Ця алейка - не моя примха. Просто для них... Ех...".

Невідомі знищили Алею Героїв Небесної Сотні в Чернівцях


За саджанцями доглядали чи не всім будинком, а поливали деревця під час канікул школярі.

- Сашко, Вадим, Валентин, Ліза, Олечка, Вова — це діти першого-другого класів. Вони носили п’ятилітрові бутилки з водою та поливали дерева. При цьому дуже раділи, - каже пенсіонерка Лідія Майстрюк. - Я ще казала, що запросимо телебачення. Діти чекали. Та поки ми ще вирішили не розкривати таємницю, бо ці дерева цінні. Хоча, видно, по саджанцях хтось помітив, що це магнолія... Отак нас образили. 

Воду для поливання, за словами чернівчанок, безкоштовно підвозили зі ЖРЕПу №4 трактором у бочці. 

"Як можна так? Уявіть, якби ці дерева через 5-10 років виросли і якоїсь весни зацвіли, - продовжує пані Лідія. - Можливо, ми би й не дожили до цього. Але хтось би любувався".

До теми

Чернівчанки готові ще попрацювати над відновленням алеї. Вони звертаються до всіх небайдужих, хто може придбати саджанці магнолії, щоб відновити Алею Героїв Небесної Сотні.

Джерело: molbuk.ua

1