Невідомі у камуфляжній формі, назвавшись 'Правим сектором',  зірвали сесію Хотинської райради

Невідомі у камуфляжній формі, назвавшись "Правим сектором", зірвали сесію Хотинської райради

16.12.2015, 00:00

Друга сесія Хотинської районної ради, яку скликали у вівторок, 15 грудня, аби таки визначитися із тим, хто стане заступником голови райради, і з керівництвом комісій фактично була зірвана. Крім кадрових, на порядку денному також було чимало інших питань. 

Під час роботи депутатів до сесійної зали увійшли кілька людей у камуфляжній формі, які представилися активістами "Правого сектора" та учасниками АТО. Декого з активістів хотинчани признали за своїх земляків, про інших повідомили, що бачать їх вперше. 

Люди у камуфляжі почали вимагати, щоб вибори заступника голови районної ради відбувалися відкритим, а не поіменним голосуванням. 

 Представник національно-визвольного руху ДУК Правого сектору (свого імені та прізвища не назвав – ред.) слів не добирав: «Що у вас тут твориться? Що за таємні голосування? Від кого таємні: від ваших виборців, від народу?». Окремі депутати у відповідь зауважили, що вибори керівництва районної ради згідно із законодавством мають проходити шляхом таємного голосування у кабінці. Натомість досить агресивно налаштований чоловік у формі на діалог не пішов, сказавши, що вступати у полеміку не буде, і закликав надалі голосувати відкрито – підняттям рук.

Учасник АТО Олександр Паращук теж звернувся до депутатів: «Ви йшли на вибори і були «білі» та «чорні», а тепер стали всі «сірі». Що це за «договорняки», після яких ніхто не може домовитися? Депутати мають не тільки права, а й обов’язки, несуть відповідальність перед виборцями. Чому не включено он-лайн трансляцію сесії? Голосуйте, піднявши руки, щоб кожен виборець бачив, за кого віддаєте голос!».

 Депутат Віталій Левко погодився, що краще було б зробити голосування відкритим, а не таємним, але зробити це необхідно, дотримавшись усіх процедур, згідно із чинним законодавством. Адже, якщо порушити закон під час виборів, то їх результати стануть незаконними.

Присутній на сесії голова Хотинської РДА Петро Допіряк закликав усіх присутніх до толерантності і порядку у залі та запросив представників національно-визвольного руху до свого кабінету, аби вислухати усі їхні зауваження та не заважати роботі сесії.

Керівник Хотинщини також заявив, що як голова виконавчої влади району не допустить порушення норм чинного законодавства. Особисто він не заперечує проти присутності громадян на сесії районної ради, до того ж у будь-якій кількості, і навіть готовий сприяти їм в організації такого доступу. Проте відбуватися це має згідно з регламентом роботи ради. 

Те саме стосується організації роботи оррганів місцевого самоврядування. Жодні стороні особи, які не є обраними депутатами, не можуть нав'язувати свій порядок денний сесії ради чи змушувати депутатів порушувати закон. 

Петро Допіряк повідомив, що готовий готовий прозвітувати за кожне ухвалене під час перебування на посаді рішення, до дискусії з будь-якого питання своєї діяльності. Водночас вимагає, щоб таку саму готовність засвідчили опоненти, які дозволяють собі необґрунтовані звинувачення на адресу чинної влади. 

Після оголошеної вимушеної перерви, депутати продовжили роботу, однак розглянули лише питання про формування постійних комісій районної ради. Решту питань відклали до п’ятниці.

Нагадаємо, на другому засіданні першої сесії Хотинської райради минулого тижня спробували обрати заступника голови. Голова райради Олександр Плаксивий (Аграрна партія) запропонував на цю посаду Олександра Корнівського від Опозиційного блоку.

Однак половина із 36 депутатів відмовилися брати участь у голосуванні та не взяли бюлетенів - "За" проголосували лише 16 обранців, "проти" – двоє. Решту 18 бюлетенів було погашено лічильною комісією.

Не набрала необхідної кількості голосів і пропозиція включити до порядку денного питання про створення постійних комісій районної ради, необхідних для її повноцінної діяльності. Оскільки висловлено зауваження, що таке включення буде порушенням регламенту.

Депутати вирішили зібратися на другу сесію у вівторок, 15 грудня, аби таки визначитися із тим, хто стане заступником голови райради, і з керівництвом комісій.

Частково використано матеріали molbuk.ua та www.hotvisti.com.ua.

1


КОМЕНТАРІ (1)

а для вас відомі тіко ті кулявлоби що з ринку ДОбробут?)))))))))))))) клоун ти а не журналіст раз таке тут дрищеш!

avatar

журналісту

16 грудня 2015 09:07