Невідомі намагались листівками переконати мешканців Хотинщини, що Артем Семенюк знімається з виборів

Невідомі намагались листівками переконати мешканців Хотинщини, що Артем Семенюк знімається з виборів

28.10.2012, 04:53

Сьогодні 27 жовтня вздовж траси в ряді сіл Хотинського району невідомі особи розкидували під ворота місцевих мешканців листівки без вихідних даних, нібито, від кандидата в 204 виборчому окрузі від Партії регіонів Артема Семенюка, в яких він повідомляє, що знімається з виборів (копія листівки в додатку).

Текст листівки: «Я, Семенюк Артем, добре подумав, порадився з батьками і прийняв рішення зняти свою кандидатуру з виборів. Оскільки я ще замолодий, до кінця не усвідомлював, що таке Верховна Рада! Заявляю офіційно, що я знімаюся з виборів. Я думаю, що це правильне рішення. В мене ще все попереду. Дякую всім за роботу».

Нагадаємо, що ч. 4. ст. 61 Закону «Про вибори народних депутатів України» передбачає, що для скасування реєстрації кандидата у депутати згідно його письмової заяви про відмову балотуватися, таке звернення в ЦВК має надійти не пізніш як за дванадцять днів до дня голосування. У разі надходження звернення пізніш як за дванадцять днів до дня голосування, таке звернення виборчою комісією не розглядається, рішення по ньому не приймається.

ОПОРА звернулася за коментарем до Заступника голови Чернівецької обласної організації Партії регіонів Матвія Куцака, який повідомив наступне: «Нам відомо про факт поширення таких листівок. Партія регіонів розцінює цю листівку як елемент «чорного піару» з боку наших опонентів проти кандидата Артема Семенюка, який проводить чудесну виборчу кампанію. Інформація в листівці повністю не відповідає дійсності».

За коментарями звертайтесь:

Назар Тимощук,

координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області,

063 628 67 71, [email protected]

Прес-секретар Чернівецького представництва Громадянської Мережі ОПОРА,

Григорій Сорочан

063 628 67 72, [email protected]

 

1