Нестачу 10 бюлетенів голова комісії пояснила людським фактором

Нестачу 10 бюлетенів голова комісії пояснила людським фактором

25.10.2015, 13:30

У День виборів в Чернівецькій області переплутали, зникли бюлетені та голосують без паспорту. Про це УНН повідомили у прес-службі громадянської мережі ОПОРА.

Зокрема, вказано, що надійшло повідомлення про недорахування десяти бюлетенів на вибори до обласної ради на спецдільниці в Чернівецькому обласному клінічному онкодиспансері. "Там працює міліція. Наш спостерігач виїхав на місце", - додали у громадській мережі.

Голова комісії Валентина Полторак повідомила, що в цьому випадку зіграв людський фактор. "Вона переконує, що помилка сталась під час першого перерахунку 23 жовтня, коли нарахували на 10 бюлетенів більше — 221 замість 211. А тому бюлетені не зникли, а просто була технічна помилка під час перерахунку. Бо вони раніше розкладали бюлетені стопками по 50, а цього разу по десять. Тому, певна голова, зіграв людський фактор. Правоохоронці, які були на місці, не прокоментували ситуацію", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі спецдільниці в онколікарні у Чернівцях зникло десять виборчих бюлетенів

"В Чернівцях в дільниці, що розташована в школі №5 виявлено, що бюлетені на вибори до Чернівецької міської ради видані для голосування по іншому округу — замість 21 округу видали бюлетені за 32 округ. Як повідомила голова комісії, ці бюлетені будуть погашені, а бюлетені по 21 округу — додруковані. Загалом з 8 ранку вже проголосувало 36 людей, з них — 12 людей помилково проголосували за кандидатів до міської ради від округу 32. Наразі чекають роз’яснення від районної виборчої комісії, що робити з заповненими бюлетенями", - додали спостерігачі.

При цьому зазначається, що в селі Михайлівка Кельменецького району на Буковині виборцям видають бюлетені без паспорту. Така ж ситуація, за даними спостерігачів, - в Баламутівці Заставнівського району. На цій же дільниці в селі Баламутівка була зафіксована агітація за кандидата в депутати до Чернівецької обласної ради.

В селі Романківці Сокирянського району сьогодні було виявлено технічну помилку в бюлетенях до районної ради. По-батькові одного з кандидатів вказано неправильно. Члени комісії звернулись до ЦВК, де їм вказали, що потрібно потім в протоколі вказати правильно по-батькові кандидата і рішення комісії, за яким зазначити, що це та сама особа.

Джерело: УНН
1