Непунктуальний Саакашвілі: у Чернівцях майже дві години чекають на приїзд «губернатора» Одещини (ОНОВЛЕНО)

Непунктуальний Саакашвілі: у Чернівцях майже дві години чекають на приїзд «губернатора» Одещини (ОНОВЛЕНО)

22.02.2016, 16:33

Прес-конференція губернатора Одещини мала розпочатись о 12.00

Сьогодні, 22 лютого, у Чернівцях очікують приїзд голови Одеської облдержадміністрації, колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Його приїзд анонсувався наприкінці минулого тижня, керівник Одещини планує взяти участь у Чернівцях в антикорупційному форумі "Рух за очищення".

Початок його прес-конференції у нашому місті був запланований на 12.00, проте  Саакашвілі не з'явився. Захід провели його представники. За їхніми словами, Саакашвілі знаходиться у дорозі.

До слова, близько 11.30 івано-франківські ЗМІ повідомили, що губернатор Одещини прилетів до Івано-Франківська рейсовим літаком компанії "Дніпроавіа". Проте зустріч Саакашвілі з івано-франківцями анонсована на завтра, 23 лютого. Можна припустити, що наразі Саакашвілі якраз перебуває в дорозі з Івано-Франківська до Чернівців. Як відомо, у чернівецькому аеропорту рейсові літаки наразі не сідають.

«Якщо крихітна Грузія змогла, то й ви зможете», - грузинський політик

 Зібрати команду кількістю один мільйон людей – таку мету ставлять перед собою учасники акції "Рух за очищення", ініційованої губернатором Одещини Міхеїлом Саакашвілі. 

Про це під час прес-конференції у рамках акції у Чернівцях 22 лютого заявив член антикорупційного форуму, учасник акції "Рух за очищення", голова партії "ДемАльянс" Василь ГАЦЬКО.

- Ми розпочинаємо нашу антикорупційну ходу з Чернівців з однією простою метою – збираємо команду в один мільйон людей, які прагнуть змін, вимагають невідкладно їх розпочати, - наголосив Василь Гацько. - У Харкові під час антикорупційного форуму ми виголосили п’ять вимог до української влади: відставка уряду Яценюка і формування нового уряду, призначення незалежного генерального прокурора, ухвалення пакету законів про економічні свободи, запровадження принципу невідворотності покарання і нові виборчі правила, які нам дозволять викурити олігархів з політики. 

Корупція – це велика біда України. Але якщо це явище вдалося побороти в Грузії, то Україні з її величезним потенціалом це тим паче під силу

Про це під час прес-конференції у Чернівцях у рамках акції "Рух за очищення", ініціатором якої є Міхеїл Саакашвілі, заявив грузинський політик, член Парламенту Грузії Георгій ВАШАДЗЕ:

- Україна має величезний потенціал, який через корупцію і через те, що в країні немає реальних реформ, не використовується, - зазначив Георгій Вашадзе. - Люди сьогодні живуть все бідніше і бідніше. Це велика проблема для всієї країни, всього регіону. Цей потенціал України потрібен і нам, грузинам. Тому що Україна для Грузії – це міст для того, щоби ми також стали частиною ЄС, частиною розвиненого суспільства. Одна маленька Грузія не зможе змінити пострадянський простір. Я тут, тому що раз і назавжди хочу забути слово "пострадянський простір". Хочу, щоби нас називали членами ЄС. 

Георгій Вашадзе заявив, що в учасників акції є конкретні проекти, як перемогти корупцію:

- Слова – це одне. А у нас є конкретні проекти, економічні реформи, які треба проводити в країні, - наголосив грузинський політик. - Бо не лише прокуратура має боротися проти корупції. Треба створювати нову систему. Ми у Грузії змогли це зробити: адмінпослуги, поліція, таможня, прикордонні служби – ніхто з них не бере взяток. Якщо зараз хтось запропонує взятку прикордонникові, він просто здивується. Тому що практики уже такої немає. А Грузія під час Радянського Союзу славилася тим, що була однією з найбільш корумпованих країн. Якщо ми змогли це зробити в маленькій Грузії, де немає такого великого потенціалу, як в Україні, то це реально зробити й у вас. 

В рамках Антикорупційного форуму «Рух за очищення», голова Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі відвідає Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича та пішки прогуляється від університету до Юності Буковини, де і відбудеться сам форум. Про це повідомила його прес-служба.

Нагадаємо, разом із головою Одеської ОДА спікерами Першої панелі Чернівецького Антикорупційного форуму Руху за очищення стануть українська співачка, громадська діячка Руслана Лижичко, голова політичної партії "ДЕМАЛЬЯНС" Василь Гацько; керівник одеської митниці Юлія Марушевська; співзасновник Центра вільної економіки імені Бендукідзе Володимир Федорин.

vidido.ua та molbuk.ua

1