'Непокоїть посилення російського впливу на Зеленського, яке може відбутися через Андрія Єрмака': Заява Руху опору капітуляції щодо зміни керівника Офісу Президента України

"Непокоїть посилення російського впливу на Зеленського, яке може відбутися через Андрія Єрмака": Заява Руху опору капітуляції щодо зміни керівника Офісу Президента України

11.02.2020, 21:34

Рух опору капітуляції від своїх перших публічних акцій вимагав відставки Андрія Богдана з посади керівника Офісу Президента України. Цього ми вимагали з багатьох причин, в тому числі і через те, що він однозначно підпадав під дію Закону про очищення влади і перейменування під нього Адміністрації Президента було одним з перших ганебних кроків нової влади, демонстрацією того, що передвиборчі обіцянки Володимира Зеленського ніхто виконувати не планує. Ми і сьогодні не змінили свого ставлення до вже екс-керівника ОПУ, який свого часу публічно заявляв про "проплаченість" наших акцій, направляв проти Варти на Банкової поліцію та Нацгвардію, зневажав журналістів та, можливо, здійснював незаконний вплив на деякі правоохоронні органи. Записи з кабінету Труби про це свідчили. А публічні вихваляння Богдана дружбою з Портновим - це була відверта зневага до цінностей Революції Гідності та чітким сигналом початку справжнього реваншу.

Відставка Андрія Богдана - однозначний позитив.

З іншої сторони, нас дуже непокоїть посилення російського впливу на Зеленського, яке може відбутися через Андрія Єрмака. Незважаючи на "відбілювальні" інтерв'ю та заяви останніх днів, ми знаємо його як архітектора капітуляційних планів чинної владної команди, які не були втілені завдяки активній громадянській позиції, втому числі - і нашого Руху. Ми ще раз хочемо нагадати усім у владі, що український народ не підтримує мир на умовах капітуляції, і хто б в офісі Президента України не був провідником саме такої стратегії - він програє.

 Оскільки ризики для української державності в зв'язку цим призначенням однозначно підвищилися, Рух опору капітуляції діятиме адекватно цій ситуації. І наближення чергової Нормандії, під яку, можливо, і зробили цю "рокировку", мобілізує всі державницькі сили і, як і в грудні, ми зробимо все можливе, щоб Україна не капітулювала на дипломатичному фронті.

1