Нема нового виконкому - працюватиме старий, - мер Чернівців

Нема нового виконкому - працюватиме старий, - мер Чернівців

26.02.2016, 19:17

Чернівці – не єдине місто, в якому відбувається конфронтація міського голови з депутатським корпусом. Схожа ситуація колись була і у Львові, коли мер Андрій Садовий стикався з тим, що більшість депутатів у міськраді була від фракції "Свобода". Вони блокували прийняття рішень, розганяли виконкоми, урізали зарплатню працівникам міськради.

Про це розповів міський голова Чернівців Олексій КАСПРУКчернівецьким журналістам під час перерви на сесії міськради 26 лютого. 

Втім, шляхи вирішення цієї проблеми є, запевняє Олексій Каспрук.

- Існує юридично відпрацьований механізм, як працювати за таких обставин, - зазначив мер Чернівців. - Не приймається новий виконком – значить, буде працювати старий. Немає секретаря – погано, неприємно це, збільшує навантаження на керівників. Тому що секретар, якщо говорити про Ярослава Кушнірика, то він відповідав за багато важливих напрямків. І я міг бути спокійним, що ці питання вирішуються у потрібному для громади руслі. Фізичні можливості мої обмежені 24-ма годинами на добу. 

Якщо ситуацію далі будуть штучно дестабілізувати, мер пообіцяв скористатися своїм правом вето:

- Не будуть призначені заступники – є можливість покладати виконання обов’язків заступників на інших працівників міськради. Буде спроба висловити недовіру нинішньому виконкому – буду накладати вето. Це все забирає дуже багато часу, який не йде не користь громаді. Необхідно згуртуватися і спільно вирішувати ті проблеми, які є, - додав О. Каспрук.

ДОВІДКОВО:

 Начальники Нацполіції та податкової не будуть входити до персонального складу виконавчого комітету Чернівецької міськради. Адже депутати не підтримують ці кандидатури. Про це повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук, інформує vidido.ua.

Крім того, за словами мера, декотрі кандидати у виконком втратити бажання приймати участь у цьому, після того як побачили, яким чином працює міська рада.

Нагадаємо, депутати провалили голосування за утворення виконкому 28 січня. Також у Чернівцях досі не можуть обрати секретаря. А це, за словами мера, збільшує навантаження на керівників департаментів та управлінь міськради. Усе, що відбувається в міськраді, не йде на користь громади, зазначив міський голова.

Джерело: molbuk.ua vidido.ua.

1