Нелегальну майстерню з ремонту і переробки зброї виявили на Буковині, - поліція

Нелегальну майстерню з ремонту і переробки зброї виявили на Буковині, - поліція

25.09.2017, 23:22

Нелегальну майстерню з ремонту і переробки зброї облаштував у власному гаражі один з жителів районного центру. Поліцейські виявили та вилучили у зловмисника цілий арсенал зброї, боєприпасів і вибухівки.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 57-річного сторожинчанина працівники Сторожинецького відділу поліції спільно із спецпідрозділом «КОРД» під процесуальним керівництвом Сторожинецькоїмісцевої прокуратури знайшли підпільну майстерню, у якій за допомогою спеціального обладнання чоловік здійснював ремонт і переробку вогнепальної зброї.

IMG-20170925-WA0012

IMG-20170925-WA0002

У приміщенні зброярні оперативники виявили набори цифрових і літерних клейм для набиття й зміни номерів вогнепальної зброї, запчастини різного типу, ножі, а також набої різного калібру.

IMG-20170925-WA0010

Ще серйозніша знахідка чекала на поліцейських в будинку правопорушника. Там під час обшуку вони знайшли три гладкоствольні рушниці з ознаками переробки, дві нарізні гвинтівки невстановленого зразка, револьвер «Наган-С» з ознаками переробки, два оптичні приціли, п’ять ножів, чотири металеві банки з порошкоподібною речовиною схожою на порох, 59 набоїв калібру 7,62 мм, 32 набої калібру 5,6 мм, а також різні запчастини до зброї.

IMG-20170925-WA0014

Усю нелегальну зброю поліцейські у чоловіка вилучили та направили до Чернівецького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для встановлення номерів невстановлених зразків одиниць зброї та організації подальших експертиз.

IMG-20170925-WA0006

Відомості за даним фактом працівники поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками правопорушеннь, передбачених частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та статтею 263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.

 

Коментар - Іон ШАЛАР - начальник Сторожинецького відділу поліції ГУНП в Чернівецькій області

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

1