'Нехай Папієв і Галиць беруть туалет собі  і справляють у ньому свою нужду', - Москаль

"Нехай Папієв і Галиць беруть туалет собі і справляють у ньому свою нужду", - Москаль

09.07.2012, 19:27

Для протестувальників під Чернівецькою ОДА встановили два біотуалети.  Як повідомили у прес-службі міської ради, задовольняючи потреби представників опозиційних сил, які проводять акцію протесту під стінами Чернівецької ОДА, департамент житлово-комунального господарства забезпечив для них належні санітарні умови. По обіді у суботу поряд з наметами мітингувальників з’явилися дві кабінки біовбиралень (для чоловіків та для жінок). Це має не лише зробити комфортнішим проведення оголошеної опозиціонерами безстрокової акції протесту, але й забезпечити належний санітарний стан прилеглої території в історичному центрі Чернівців.

Цьому передувало відповідне звернення  губрнатора Папієва до в.о.мера Чернівців Віталія Михайлішина. Керівник крайової виконавчої влади Михайло Папієв звернувся до секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина з проханням забезпечити належні санітарно-гігієнічні умови людям, які перебувають в несанкціоновано встановлених наметах після мітингу 5 липня біля приміщення обласної державної адміністрації. «За повідомленням місцевої преси, намети належать народному депутату України Геннадію Москалю, проте організатори акції не забезпечили належних умов для перебування людей. Я звернувся до секретаря міської ради з проханням забезпечити учасників акції протесту водою та біотуалетом», – сказав Михайло Папієв. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Нагадаємо, що Михайло Папієв наразі не коментує мовний закон, через своїх підлеглих вказавши, що зробить це на сесії Чернівецької облради 27 липня.

Опосередковано закон прокоментував перший заступник губернатора Георгій Галиць. Сьогодні, 9 липня, на щотижневій апаратній нараді перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць наголосив, що будь-які політичні спекуляції довкола прийняття Верховною Радою Закону України «Про засади державної мовної політики» недоречні. Коментуючи вимоги окремих народних депутатів України оприлюднити власну позицію з приводу мовного закону, Георгій Галиць звернув увагу на те, що самі ініціатори цих вимог під час голосування за згаданий закон як законотворці ухилилися від висловлення своєї позиції, адже ні Геннадій Москаль, ні Арсеній Яценюк проти закону не голосували, вони просто проігнорували це принципове голосування. «Позиція крайової влади ґрунтується на статті 10 Конституції України, в якій зазначено, що державною мовою в Україні є українська мова і держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. Водночас в Україні
гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України, - сказав Георгій Галиць. – 27 липня позачергова сесія обласної ради має сформувати позицію представницького органу Буковини з приводу мовного закону. Але у форматі ультиматумів з цього, як і будь-якого іншого питання, ми не налаштовані спілкуватися із жодною політичною силою». Георгій Галиць нагадав позицію Президента України, який заявив, що тільки після глибокого фахового вивчення всіх експертних висновків буде прийнято остаточне рішення щодо підписання закону «Про засади державної мовної політики».

У Чернівцях протестувальники не ходять до біотуалетів, бо ті мають кольори ПР 

Протестувальники під стінами Чернівецької ОДА не ходять до туалетів, котрі встановила міська влада, бо вони синьо-білі., - повідомляє molbuk.ua

Як запевнили чергові учасники протестної акції, до туалетів вони не ходять через їхні ворожі синьо-білі кольори.

Натомість мітингувальники наклеїли на туалетах гумористичні малюнки і написи" Тут вже сьогодні можна покращити своє життя".

А дехто з учасників акції одягнув на голову бейсболки з написом "Від теплового удару і партії Регіонів".

1


КОМЕНТАРІ (1)

Я закликаю всіх жителів міста скористуватись цими туалетами, це ніби як прийти і нас-ти владі! Зробим місце ОДА справжнім туалетом!!!

avatar

Чернівчанин

09 липня 2012 22:30