Нехай Мельничук зі 'Свободи' краще говорить, що його однопартійці-депутати допомагають Шарію і при «жирних» місцях, - Бурбак

Нехай Мельничук зі "Свободи" краще говорить, що його однопартійці-депутати допомагають Шарію і при «жирних» місцях, - Бурбак

30.07.2020, 14:22

Політичний діяч Максим Бурбак в інтерв’ю назвав прізвища ключових гравців чернівецької політики.

– Давайте, тоді почнемо із депутатів міської ради.

Далі, ми переходимо до партії «Свобода». Володимир Моклович – людина Продана, Андрій Іллюк голосує з Проданом і, до речі, висловлює всі спічі стосовно позиції «Свободи» як націоналістичної проукраїнської патріотичної партії. Натомість, його колега по фракції Андрій Кандиба, який теж належить до групи впливу Продана, представляє тут злочинне угруповання прокремлівської партії Шарія.

– Хороші свободівці!

– Це така «Свобода». Щоб люди, які хочуть її підтримати, розуміли, що пан Мельничук, який в обласній раді, краще нехай говорить про те, що в нього в партії відбувається, що його однопартійці-депутати, які є в міській раді в Чернівцях, допомагають Шарію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" побачили, що "Народний Фронт" і "Рідне місто" перетворили Чернівці на руїну і одноголосно переобрали Мельничука головою, щоб донести позитивний досвід Івано-Франківська, Тернополя та Хмельницького до чернівчан, де міські голови свободівці

+++++++

Департаменти Чернівецької міської ради. Я не розумію, чому Олексій Павлович так їх розділив. Я йому тоді говорив, що його кадрова політика – це не найкраща риса; говорив, що треба залучати молодь, не боятися дати їм себе реалізовувати. Але так би він суттєво змінив керівництво департаментів і, реально, впливав на процеси в місті через керівників департаментів.

Тепер, давайте побачимо, хто де. Найбільш потужний департамент – Департамент житлобудівного комплексу та земельних відносин очолює Микола Собко від «Свободи», якого потім відсторонили, він хворів.

– Ми запитували Василя Продана з приводу цієї історії з відстороненням. У мене, якщо чесно, склалося враження, що Собко тепер і Продану не потрібний, і Каспруку не потрібний. Тобто, тепер вийшла якась дивна історія після заміни керівника. Собко отримав цю посаду у зв’язку із тим, що він проголосував за відставку мера Каспрука. І відтак віддав депутатський мандат. Тобто, запустив наступного депутата.

– А тепер мене цікавить переобране керівництво обласного осередку –пан Мельничук. Мені цікаво, адже всі опозиційні партії тут при «жирних» місцях..., соратник пан Собко очолює містобудівний комплекс і земельні відносини. Тобто, все, що по землі, вони тут курують. А так бідкаються, що вони в опозиції.

Департамент житлово-комунального господарства. Теж непогано. Очолює «права рука» Василя Продана Володимир Бешлей від «Рідного міста».

Культура – Юлія Сафтенко з «Народного контролю», вона завжди підтримує Каспрука.

Соціальний захист – теж не останній департамент, особливо напередодні виборів. Департамент очолює Людмила Березовська, від «Батьківщини».

Департамент економічного розвитку – Віталій Гавриш від «Самопомочі», «тушка» Продана.

Управління освіти – Сергій Мартинюк, підтримує Олексія Павловича.

Управління здоров’я – Ігор Незборецький. Досі триває судова тяганина. Одразу Продан хотів його «збити» тоді, коли вперше знімали Каспрука.

– І, власне, звільнили його. Але,  коли проводився конкурс на посаду начальника нового оновленого управління охорони здоровя, переможцем став Володимир Єлєнєв, який керує Центром екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

– У Першотравневій районній раді депутат від «Партії регіонів».

ДЖЕРЕЛО: http://bukovyna.com.ua/

Голова ЧОО ВО "Свобода" Віталій Мельничук відреагува на критику на свою адресу.  

Пане Бурбак, слідкуйте за своїми партійцями, а свободівці розпрощалися з тими, які втратили довіру партії, вийшли з її лав, або ж виключені.

Спілкуючись зі своїми журналістами про суспільно-політичні проблеми та питання місцевого характеру, колишній нардеп та функціонер «Народного Фронту», ВО «Батьківщина», «БПП» Максим Бурбак, нещодавно звернув свою увагу на колишніх свободівців, які вже давно втратили довіру партії і виключені з її лав, або ж вийшли з неї. Будь-яка критика, яка стосується дій колишніх, які вже давно не перебувають у ВО «Свобода» допустима лише у тому випадку, коли наводяться серйозні обґрунтовані аргументи, а не стандартні закиди. Тим більше, що говорити про «скалку» в оці «Свободи», навмисне не помічаючи колоди у своїх, для Максима Юрійовича якось негоже…

Як вже неодноразово заявляли раніше, впродовж 2017-2019 років в середовищі ВО «Свобода» по всій Україні та в Чернівецькій області відбулися процеси очищення лав від тих, хто своє перебування в партії прирівняв до життєвого «джек-поту» і своїми діями дискредитовував нашу політичну силу. Більше двох тисяч партійців за ці три роки у зв’язку з серйозними світоглядними розбіжностями, аморальними вчинками, порушеннями внутрішньопартійної дисципліни, які недопустимі в свободівській родині, були виключені, або ж вийшли зі Свободи.

Цей дуже складний шлях Свобода пройшла в переломний для України етап зміни влади до і в процесі президентських і парламентських виборчих кампаній. Багато хто з колишніх свободівців впродовж цього часу не витримав нових викликів, які через зміну форм політичної боротьби необхідно було враховувати.

Зараз завершується перереєстрація членства ВО «Свобода» і в організації на даний момент перереєструвалися ті свободівці, які відчувають в собі сили, можливості і необхідність консолідації з новими однодумцями для відповідного реагування на нові виклики, зміни політичної ситуації, а отже й нові випробування.

На превеликий жаль, раніше у національному виборчому законодавстві дієвих механізмів оперативного партійного впливу на подібних порушників, які покидали лави організації, не було, а на застосування інших методів впливу на таких осіб, партійне керівництво не надавало погодження.

Що стосується колишніх свободівців, які залишилися депутатами чи функціонерами у виконавчій владі на місцях, як то мало місце в місті Чернівці, то ці особи вже давно не перебувають у лавах партійної організації ВО «Свобода» і реально жодного прямого стосунку до організації не мають.

Але, якщо за колишньою приналежністю до Свободи, отримавши мандат депутата, хтось виявить намір продовжувати своє політичне життя в політичній силі антиукраїнської «кремлівської колони», то, поза всяким сумнівом, від патріотичної громадськості та свободівців отримає адекватну реакцію, при якій подальше політичне майбутнє цієї особи стане малоймовірним…

Пропонуємо підписатися на наш Телеграм-канал "Свобода Буковини"

1