Неготовність Чернівецької області до зими - катастрофічна

Неготовність Чернівецької області до зими - катастрофічна

13.11.2011, 13:52

Чернівецька, Волинська та Рівненська області – серед семи регіонів, котрі погано підготовлені до обслуговування доріг взимку.

Такі висновки Управління ДАІ МВС України за результатами комплексної перевірки готовності дорожніх організацій регіонів до роботи взимку, в період ускладнення погодних умов, - повідомила прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області за повідомленням УДАІ МВС України. 

Також до такого списку потрапили Волинська, Житомирська, Миколаївська, Рівненська, Сумська та Черкаська області.

У перелічених областях «не вжито заходів щодо поповнення парку машин і механізмів, більшість якого експлуатується понад 20 років, а ситуація зі створенням запасів паливо-мастильних матеріалів – катастрофічна».

До того ж мала кількість дорожньої техніки і механізмів, їх зношеність, дефіцит паливо-мастильних матеріалів викликають сумнів щодо безпечності доріг у зимовий період.

Офіційну інформацію про підсумки комплексної перевірки оприлюднено на інформаційному порталі державного автоінспекційного відомства. Беручи до уваги досвід минулих років, фахівці зазначають, що при такому стану справ «уже в перші дні роботи в зимовий період значна частина техніки виходила з ладу. У зазначених регіонах у більшості райавтодорів на 300 км доріг у наявності один-два розподільника фрикційних матеріалів та стільки ж одиниць снігоочисної техніки. У разі ускладнень погодних умов з такою кількістю техніки неможливо забезпечити безпечні умови руху. Окрім цього, практично всі дорожні організації перейшли на триденний режим роботи, що взагалі зробить неможливим утримання доріг у належному експлуатаційному стані».

За прогнозами Українського Гідрометцентру найближчим часом очікується погіршення погодних умов, зниження температури, мокрий сніг, можлива ожеледиця.

 Джерело: jkg-portal.com.ua 

Коментар BukNEWS: Тим часом менше місяця тому прес-служба Чернівецької ОДА запевняла в протилежному:

"Про хід підготовки автомобільних доріг загального користування до роботи в осінньо-зимовий період під час нинішньої апаратної наради під керівництвом голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва поінформував начальник Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області Роман Майор. (Повідомлення прес-служби від  17.10.2011) 

Роман Майор повідомив, що потреба піску в області на весь період складає 11 тис. м куб. Вже заготовлено 7 тис. 700 м куб., або 70% від потреби. За потреби у 2 тис. 800 тонн солі на сьогодні в наявності вже є 350 тонн. Роман Майор відзначив, що питання забезпечення потреб області у солі для посипання доріг взимку буде вирішене. На зимовому утриманні планується задіяти 136 машин і механізмів Облавтодору.

“Проводиться ремонт та виготовлення снігозатримуючих щитів – за потреби 300 штук вже виготовлено 190, – відзначив керівник Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області. – Заготовлюються сигнальні віхи, проводиться встановлення знаків “Слизька дорога”, “Ожеледиця”. З метою підготовки доріг загального користування до роботи в зимовий період на дорогах загального користування ліквідовано 59052 м кв. ямковості та інших деформацій чорного покриття, спрофільовано 2120 км доріг з гравійним покриттям та 570 км узбіччя, відновлено 29,5 км водовідвідних канав, вирубано поросль на 62,1 км доріг, видалені аварійні і сухостійні дерева, які могли створити небезпечну ситуацію.

 З настанням складних погодних умов в Службі автодоріг, Чернівецькому облавтодорі та філіях організовується цілодобове чергування відповідальних працівників. Для термінового вирішення невідкладних питань при виникненні надзвичайних ситуацій у філіях Облавтодору встановлено 106 радіостанцій,з яких 22 стаціонарні та 84 мобільних на машинах та механізмах. Між Службою автодоріг та Облавтодором створено мобільний корпоративний зв`язок".

То кому вірити?   УДАІ МВС України чи панові Майору?