Недоцентралізація, а чи партійний недодум

Недоцентралізація, а чи партійний недодум

11.10.2015, 03:27

Думки вголос

Що не кажіть, але вибори вносять у життя якусь барву. Нинішні, де претенденти змагаються за посаду Чернівецького міського голови, характерні тим, що від влади одразу є кілька кандидатів. Нинішній градоначальник, представник партії «Народний фронт», котра самостійної участі у виборах не бере, Олексій Каспрук йде на них самовисуванцем, а Наталію Якимчук, котра на минулих мерських виборах фінішувала на другому місці, висуває, як і тоді, президентська «Солідарність». Окрім того, претензії на крісло №1 заявив і секретар ради Ярослав Кушнірик.

Правда, електоральне поле в останнього дещо інше, ніж у перших двох – швидше всього він відбиратиме голоси у ще одного претендента на головування – Віталія Михайлішина, котрий не так давно вже виконував обов’язки міського голови. А от Каспрук і Якимчук, очевидно, таки поборюватимуть одне одного, що дає шанс виходу в другий тур тому ж таки вчорашньому члену Партії регіонів Михайлішину та Михайлові Сеничаку, котрий уже має досвід досить успішного змагання за мерську посаду з самим Миколою Федоруком.

Під час прес-конференції журналісти попросили пані Якимчук роз’яснити таїну тактики виборчої боротьби, але відповіді по суті не отримали. Мовляв, однопартійці довірили, і вона дорожить цією довірою. Чому не довірили, або не відмовили самовисуватися нинішнього керівника міста, котрий після входження «Народного фронту» Арсенія Яценюка в порошенківську «Солідарність» автоматично стає членом команди і який, цінуючи довіру чернівчан, котрі обрали його міським головою, відмовився від крісла в парламенті, до якого рік тому міг увійти за списком партії Арсенія Яценюка?... Питання залишається відкритим. Виходить, «соратники» просто «недоцентралізувались», аби вести суто свою лінію, не рахуючись з тими, хто в спілці, а чи має місце елементарний партійний недодум?

Власне, одна із активісток «Солідарності», котра водночас працює радником нинішнього міського голови (?!), пояснила це так: мовляв, кандидати у депутати йтимуть однією командою, а щодо персони міського голови та виборці розберуться самі…

Виборці справді розберуться, якщо стався партійний недодум, бо народ, як кажуть, завжди правий. А от народний депутат Олег Березюк, який побував недавно на Буковині, назвав те, що відбувається в Чернівцях довкола посади міського голови, нездоровою вовтузнею та підкилимними технологіями.

Остап Смик.

1


КОМЕНТАРІ (3)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

11 жовтня 2015 12:48

Насправді Сеничаку нічого не світить на виборах мера. Чернівчани не такі дурні. Бо він звичайний михайлішинський БОТ. Його випустили, після торгів з Самопоміччю, щоб паразитував на полі демократичного електорату. І забирав голоси у Каспрука чи  Якимчук.   Вся його кампанія побудована на критиці Федоурка і Каспрука. Невже михайлішинсько-ригівська-рідномістянська банда всі ці роки робила все добре? Не дерибанила місто, не пилила бюджет? Але претензії у Сеничака є тільки до Касрпука. Звісно, Сеничак, який працював на попередніх виборах на сина Азарова, залишився у цьому ригівському таборі, від якого тепер іде Михайлішин. Соромно за таких як Сеничак.   

avatar

чернівчанин

11 жовтня 2015 18:07

1. 

Сеничак кандидує на посаду, яку займає Каспрук, тому не дивно, що дає оцінку невдалій роботі свого опонента.

 

2. Сеничак був суперником Федорука ще у 2006 році, за останній рік вчинками доказав спроможність результативно працювати, тому говорити про технічну роль абсолютно безглуздо.

 

3. Каспруку потрібно було 2 роки працювати, а не подорожувати, тому в 2 тур виходять Сеничак і Михайлішин.

avatar

без емоцій.

11 жовтня 2015 22:49