Не в кожній об’єднаній громаді Чернівецької області повинна бути лікарня, - вважають чиновники

Не в кожній об’єднаній громаді Чернівецької області повинна бути лікарня, - вважають чиновники

19.05.2016, 01:24

Утім, жодне село не залишиться без медичної допомоги, обіцяють чиновники. Фельдшерські пункти, до слова, працюватимуть, як і раніше. Наразі центр первинної медичної допомоги вже створили у Глибоцькій об’єднаній громаді. Найбільше проблем при створенні медзакладів у громадах виникає з їхньою реєстрацією та підпорядкуванням. 

- Та медична субвенція, яка була скерована на об’єднані територіальні громади, передбачає належне функціонування закладів як первинної ланки, так і вторинної, - повідомила Оксана Андрієць, директорка Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

- Усі територіальні громади, як стають самостійними, думають, що можуть організувати весь набір медичної допомоги. Але це призведе до "розпилювання" коштів та неефективної організації. Ну не може бути в кожній громаді лікарня, - вважає Марія Поліщук, заступник директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА. 

Джерело: ТВА

На фото: Директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, доктор медичних наук, професор Оксана Андрієць та головний лікар Берегометського центру ПМСД Таміла Козоріз зустрілись з керівництвом Берегометської селищної ради і обговорили особливості роботи закладів охорони здоров'я в умовах децентралізації.

1