'Не підсвічувався номерний знак': керівник поліції Чернівців розповів, з чого почалась сутичка з депутатами 'Рідного міста'

"Не підсвічувався номерний знак": керівник поліції Чернівців розповів, з чого почалась сутичка з депутатами "Рідного міста"

06.10.2016, 17:11

Поліція зупинила автомобіля депутата Чернівецької міськради Василя Продана через те, що задні номерні знаки транспортного засобу не підсвічувались.

Про це у телефонному коментарі журналісту molbuk.ua повідомив керівник патрульної поліції в Чернівцях Олег Йосипів.

Зокрема він сказав, що наразі коментувати сутичку поліції й депутатів міськради від фракції "Рідне місто" він не взмозі, оскільки правоохоронці вивчають всі матеріали та відеозаписи з учорашньої пригоди.

"То були звичайні наші робочі службові моменти. Ми вивчаємо абсолютно всі питання. Тому що-небудь коментувати зараз я не беруся", - сказав Йосипів.

Водночас керівник поліції повідомив, чому патрульні зупинили автомобіль Василя Продана.

"Є стаття 35 закону України "Про Національну поліцію", яка говорить, згідно чого, в яких умовах і за яких обставин патрульний поліцейський може зупиняти чи перевіряти документи водія транспортного засобу. Один із цих пунктів був порушений - а саме не підсвічувався задній номер автомобіля. І з цього все розпочалося. А всі інші деталі ми повідомимо згодом. Наразі вивчаємо матеріали та відео", - сказав керівник поліції.

Разом з тим, на запитання журналіста, чи були під час учорашньої сутички дії правоохоронців професійними і кваліфікованими, Йосипів відповів:

"Ви ж розумієте, що оприлюднена не повна версія відео. Повторюся - тоді, коли відео буде вивчене всебічно і зі всіх сторін, коли будуть вилучені всі матеріали, тоді ми зможемо про щось говорити".

Нагадаємо, у ніч на четвер у центрі Чернівців співробітники патрульної поліції затримали депутата Володимира Бешлея, який галасував поліції під вікнами чернівчан: "Ганьба!".

За інформацією сайту "Чернівецький промінь", патрульна поліція хотіла перевірити Василя Продана на вміст алкоголю в крові. Таку версію оприлюднив сайт "Чернівецький промінь".

Видання зазначає, що патрульні спочатку запинилися поряд з автомобілем керівника фракції "Рідне місто" у Чернівецькій міськраді Василя Продана, зробили зауваження та попросили перепаркуватися.

"...а коли той одразу виконав вимогу, слідом вже інший екіпаж зупинив авто буквально за 100 метрів. Поліцейські заявили, що Василь Продан нетверезий, той погодився пройти алкотестер. Аби з’ясувати, чи вживав депутат алкоголь, знадобилося аж чотири екіпажі патрульної поліції", - повідомляє "Чернівецький промінь".

Водночас сайт повідомляє, що поліція не давала журналістам фіксувати процес. 

"Причому не просто просили відійти, а штовхали оператора. На запитання ж, на який підставі перешкоджають зйомці та якою нормою закону керуються, не відповіли", - пише видання.

"Коли патрульний Владислав Дикий штовхнув оператора і журналіста, які приїхали на прохання депутатів та фільмували дії поліції, депутат Володимир Бешлей вступився за них, після чого йому заламали руки та надягли кайданки, а опісля відвезли до Першотравневого райвідділку", - повідомляє сайт.

Нагадаємо, у Чернівцях співробітники патрульної поліції затримали депутата міської ради від фракції "Рідне місто" Володимира Бешлея.

Про це у мережі Facebook повідомив директор телеканалу "Чернівецький промінь" Роман Скигар.

"Зухвало затримати депутата міськради Володимира Бешлея, без попередження застосовуючи грубу силу і спецзасоби (кайданки), лише за те, що той спробував захистити журналістів від нападу неадекватного поліцая Vlad Dykyi та викрикнув ГАНЬБА! Тепер вже точно НЕ МОЯ НЕ НОВА ПОміЛІЦІЯ (відео скорочено аби не забирати час)", - повідомив він.

Водночас Скигар оприлюднив відео із затримання депутата. На відео видно, що Володимир Бешлей у компанії своїх однопартійців - Руслана Раздорського та Василя Продана про щось сперечаються з працівниками поліції.

Під час суперечки Бешлей починає вигукувати правоохоронцям: "Ганьба!", після чого представник поліції заламав йому руки. При цьому один з правоохоронців заявив, що поліція неодноразово попереджала Бешлея, щоб він не порушував громадський спокій.

Коли на депутата натягнули кайданки, він вигукнув: "Ви боїтеся правди?". Також голос за кадром вигукнув, що правоохоронці виконують політичне замовлення. Після цього Бешлея помістили в автомобіль патрульної поліції.

1


КОМЕНТАРІ (4)

На днях в интернете было видео как бравые полицейские точно также крутили руки пожилому пенсионеру. Вина этого дедушки в том, что он не хочет умирать с голоду из-за гениального и найкращого премьера Яценюка. Дедушка-злодей продавал с рук картошку с огорода, а доблестные трехмесячные полицейские не позволили совершить преступление. Правда непонятно,кому больше повезло - дедушке,которого мог хватить сердечный приступ, или полицейским, на чью совесть могла лечь смерть пенсионера.

...Но то такое...чепуха. У нас ведь человеческая жизнь уже ничего не стоит. Подумаешь, какой-то дедушка Богу душу отдаст...

Вот теперь смотрю на этих розовощеких молодых юнцов в форме и думаю..Тестостерон зашкаливает, а в голове две извилины на трех... Ну какой полицейский может быть после трехмесячного обучения?!  Учитель... врач...любой специалист учится профессии сколько лет? А здесь мы имеем "псевдореформу", профанацию в чистом виде. Скажите, кто её поддерживает? Только лизоблюды из НФ, да имбицилы безработные. Ни один нормальный человек, способный хоть немного думать головой,а не задним местом, не будет рукоплескать этой "реформе". 

Вы посмотрите как делается во всем мире, как обучают полицию везде. Есть опытный напарник,который передаёт свой опыт молодому, обучает.  И так работают все патрульные, так устроен мир. Логичный и умный. А у нас почему-то все через ...опу...

Лично мне страшно за своих родителей. Не дай Бог попадается моим родным такой вот "бравый" юнец в форме, а сердце не выдержит... 

А пользы от таких вот полицейских никакой. Преступников ловить они не умеют и не могут. Уровень преступности зашкаливает, но Аваков со своими подельниками скрывает статистику.

Депутат Бешлей молодец, сказал по существу. Полицейские не имели право распускать руки к журналистам приисполнении.Ну а обвинения в адрес другого депутата - Василия Сафроновича Продана о том, что он якобы был пьян, это вообще смех. Полицейские вероятно приезжие из другого города (или села). У нас в Черновцах все в курсе - какая партия за здоровый образ жизни, а какая любит "по стакану"... Так что и здесь полиция не компетентна...) 

 

avatar

Сева

06 жовтня 2016 15:25

По поводу номерного знака-врут.Вылавливают таким образом подвыпивших.А чем заканчиваются стычки с серьезными пацанами все видели в Днепре.А давайте в учителя, во врачи набирать после 3-х  месячных курсов.В стране будет порядок!

avatar

Муля Черновицы

06 жовтня 2016 15:31

        Я, как правозащитник, одинаково отношусь и к потерпевшим, и к правонарушителям. Для меня превыше всего ЗАКОН!

         В данном случае, ППС-ники явно превысили свои полномочия (ст. 365 ККУ).

         А теперь, для ясности предлагаю ознакомиться с моей статьёй "ПРАВО НА СЪЁМКУ".

МОЖНО ЛИ ПРОВОДИТЬ ФОТО И ВИДЕО СЪЁМКУ В ОБЩЕСТВЕННЫХ МЕСТАХ?! МОЖНО ЛИ СНИМАТЬ ПРАВОНАРУШИТЕЛЕЙ?!!

       В связи с тем, что у многих активистов и журналистов возникает масса проблем с их деятельностью в плане сбора информации (начиная от угроз и заканчивая нападением, телесными повреждениями и разбитыми фото и видео камерами) я предлагаю им и своим читателям мою расширенную статью "ПРАВО НА СЪЁМКУ". Она была написана  и впервые опубликована  ещё более 5 лет назад. Первая редакция данной статьи была подготовлена мною и известным Киевским правозащитником Владимиром Батчаевым.  С тех пор статья в печатном виде была растиражирована в десятках тысяч экземплярах. Со временем я вносил в неё дополнения и, соответственно, меняющемуся законодательству, изменения (по объёму статья увеличилась в трое).
         Так как, сегодня, с появлением новой патрульно полицейской службой, борьба с преступностью и административными правонарушениями (включая тотальный беспредел парковок автомобилей!) резко обострилась и значительно раширилась, думаю, что моя статья станет правовым подспорьем для всех активных граждан Украины в конкретных событиях фото видео фиксации, как самих правонарушений, так и действий правонарушителей, полицейских и других должностных лиц. В большинстве случаях аудио, фото, видео фиксация может оказаться единственным доказательством совершённого правонарушения!

ПОМНИТЕ ЭТО!!!

Продолжение по адресу:http://buk-life.blogspot.com/2016/04/blog-post_24.html#more    buk-life.blogspot.com

ПРАВО НА СЪЁМКУ

ОПУБЛИКОВАНО 07.02.2011 года

 

(Последние изменения внесены 10.05.2016 года)

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Г. Геков

06 жовтня 2016 17:53

Ганьба!!!))))))))))))

Я дуже сильно крикнула?

avatar

Людмила Дудченко

13 жовтня 2016 18:02