Не минуло й десяти років: Чернівці отримали 1,25 мільйона євро для розробки проєкту модернізації системи водовідведення

Не минуло й десяти років: Чернівці отримали 1,25 мільйона євро для розробки проєкту модернізації системи водовідведення

14.12.2019, 11:32

Чернівці отримали від німецьких партнерів грант у розмірі  1,25 мільйона євро для розробки проєкту модернізації системи водовідведення

Фінансову угоди про надання гранту в сумі 1 250 000 євро підписав 13 грудня  міський голова Олексій Каспрук та директор Офісу німецького банку KfW в Києві Курт Штрассер.

Грант фінансується коштом спеціального фонду, створеного Урядом Федеративної Республіки Німеччини. Зазначені кошти будуть спрямовані на оплату експертних послуг з розробки досліджень та документів, що необхідні для підготовки та реалізації Стадії 3 “Проєкту муніципального водного господарства м. Чернівці” в рамках Муніципальної програми захисту клімату ІІ. Третя стадія  цього проекту передбачає модернізацію у Чернівцях системи водовідведення.

Директор Офісу KfW в Києві Курт Штрассер заявив, що  проект з модернізації муніципального водного господарства Чернівців є пріоритетним напрямком Фінансового співробітництва Німеччини з Україною.

Представники бюро KfW у м. Києві,  міської ради та  КП “Чернівціводоканал” розглянули питання проведення другого етапу міжнародного тендеру, де визначатимуть експертів з підготовки 2 та 3 стадій проекту “Проект муніципального водного господарства м. Чернівці”,  актуалізації тендерної документації.

Відбувся  також телеком з представниками асоціації консультантів у складі GKWConsultGroup та GfAConsultingGroup щодо виконання ними контракту в частині підготовки проектної та тендерної документації, а також визначення строків проведення тендерних закупівель, на яких визначатимуть підрядників для виконання робіт з модернізації обладнання та заміни мереж , визначених  першою стадією проєкту муніципального водного господарства м. Чернівці.

Планується, що технічні роботи з реалізації заходів першої стадії проєкту розпочнуться навесні 2020 року.

 На фото: представник німецького банку KfW пан Младеновський презентує у Чернівцях проект модернізації водопостачання. 2010-й рік. Якщо проект і далі втілюватимуть подібними темпами, то є надія, що наступні покоління чернівчан таки доживуть до кінця його реалізації. Хоча цілком може статися, що коли роботи нарешті завершать, настане час починати ремонтувати те, з чого починали десятиліття тому. 

1